Njemački Alpin o Crnoj Gori: Vrhovi, jezera, fjord, plaže i gostoljubivi ljudi

Iz NTO su ocijenili da je značajno to što je preporuke čitaocima uputio glavni i odgovorni urednik i novinar Alpin magazina
132 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2013. 17:54h

Magazin Alpin objavio je u julskom izdanju, posvećenom najljepšim planinama svijeta, članak o Crnoj Gori, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Iz NTO su kazali da su na 11 stranica magazina predstavljeni Žabljak, Šavnik, Nikšić, Cetinje, Kolašin, Kotor, nacionalni parkovi Lovćen, Skadarsko jezero, Durmitor, Prokletije, kanjon Nevidio, Sinjajevina, Tara, kao i karakterističan život ljudi u sjevernom dijelu Crne Gore.

"Druga najmlađa zemlja u Evropi, iako tek nešto veća od Tirola, ima najmanje toliko vrhova, čak i više jezera, jedan fjord, pješčane plaže na Jadranskom moru i gostoljubive ljude. Šta želite više“, navodi se u uvodnom dijelu članka pod nazivom Divljine Balkana – Crna Gora.

Iz NTO su ocijenili da je značajno to što je preporuke čitaocima uputio glavni i odgovorni urednik i novinar Alpin magazina, Ben Benedikt, koji je prošle godine obilazio Crnu Goru kako bi pripremio članak.

Uz online verziju teksta o Crnoj Gori objavljena je i fotogalerija od 17 fotografija, među kojima je i jedna snimljena na Cetinju, u parku, u kojem je parkiran automobil!

Park na Cetinju, Foto: Alpin.de

Alpin je vodeći magazin za planinski turizam, biciklizam, planinarenje, pješačenje i skijanje na njemačkom govornom području. Štampano izdanje ima približno 500 hiljada čitalaca. Magazin pokriva tržište Austrije, Švajcarske i Južnog Tirola još od 1963. godine.

"Promovisanje Crne Gore u tom specijalizovanom magazinu je jedna od aktivnosti NTO-a na obezbijeđivanju boljeg marketinškog predstavljanja karakterističnih vidova odmora kao što je aktivni odmor u prirodi, ali i ostalih turističkih potencijala destinacije“, dodaje se u saopštenju.

Brojne korisne informacije i preporuke za otkrivanje Crne Gore će, kako je ocijenjeno, motivisati turiste sa njemačkog govornog područja, planinare i ljubitelje planine da počnu da razmišljaju o svojim otkrićima u Crnoj Gori.

Galerija

Bonus video: