Motel kraj mosta na Tari ponovo u punom sjaju

Motel na rasakrušću puteva prema Mojkovcu, Pljevljima i Žabljaku građen je u prvoj polovini osme decenije prošlog vijeka
427 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2013. 11:24h

Motel kraj legendarnog mosta na Tari, biser turističke ponude u najsrećnijim vremenima od danas je ponovo u punom sjaju.

Nakon više od dvije decenije, za ovaj objekat sumornog perioda, ponovo je na usluzi putnicima i namjernicima, ponajviše učesnicima raftinga, prije ili nakon neponovljivih avantura niz bukove „Suze Evrope”.

Za to se pobrinuo novi vlasnik Vukomir Marjanović direktor lanca turističko ugostiteljskih sadrzaja objedinjenih u DOO „MB turist”. Za samo godinu dana tužno i oronulo zdanje povratilo je izgled i sadržaje po najvišim standardima.

Ali ne kao motel „Tara”, kako se zvao dok je proonosio turističku slavu ovih prostora već kao „Motel Tara MB”, jer je njegovo prethodno ime preuzeo drugi objekat u Crnoj Gori, kaže Vukomir Marjanović.

"Kompleksna rekonstrukcija je trajala godinu dana i podrazumijevala je obimne radove na spoljašnjosti i unutrašnjosti ali je ostalo isto arhitektonsko rješenje. Uz to otkup dodatnih površina zemljišta kako bi se dobio parking za 30 vozila i tri autobusa kao i prostor za druge ambijentu prilagođene sadržaje. Unutra per komfornih soba sa deset kreveta, restoran sa 60 stolica i otvorena terasa sa 90 mjesta za sjedenje uz neponovljiv pogled na poznati most i bistru vodu Tare. Van domašaja pogleda gostiju je savremena kuhinja u kojoj će se pripremati jela nacionalnih karakteristika. Radiće deset radnika od kojih je značajan broj novozaposlenih", kaže Marjanović i dodaje da je predao zahtjev za kategorizaciju motela i narednih dana očekuje odluku komisije o broju zvjezdica.

Motel na rasakrušću puteva prema Mojkovcu, Pljevljima i Žabljaku građen je u prvoj polovini osme decenije prošlog vijeka. Turbulentna vremena nijesu zaobišla ni njega. Kao sastavni dio stečajne mase Ski centra „Durmitor”, avgusta 2008, prodat je ruskoj firmi DOO „Jauza”.

Četiri godine nije bilo nikakvih aktivnosti ali za poslednju godinu dana ponovo je obnovljen i predstavlja značajnu novinu u turističkoj ponudi ovog kraja.

Galerija

Bonus video: