Počinje kampanja "Mjesec borbe protiv droge"

Cilj kampanje je pridobijanje široke podrške rješavanju pitanja zloupotrebe droge, kroz učešće što većeg broja aktera
106 pregleda 4 komentar(a)
ne drogi, Foto: Www.123rf.com
ne drogi, Foto: Www.123rf.com
Ažurirano: 10.06.2013. 11:18h

Nevladina organizacija For lajf (4 Life), u saradnji sa Sekretarijatom za socijalno staranje Glavnog grada, Kancelarijom za prevenciju narkomanije Podgorica i Javnom ustanovom za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica, organizuje kampanju Mjesec borbe protiv droge.

Kako kaže programski direktor te NVO, Milene Mijović, cilj kampanje je pridobijanje široke podrške rješavanju pitanja zloupotrebe droge, kroz učešće što većeg broja aktera.

Kampanja obuhvata i Institut za javno zdravlje gdje će biti upriličeno Veče sa stručnjacima i Uspjeh i droga ne idu zajedno

“Na ovaj način se skreće pažnja da ovakva nijesu prihvaćena i da odgovor na droge nije stvar pojedinca ili organizacije, već društva”, navela je Mijović.

Ona je kazala da je ovo prvi put da se u Crnoj Gori u kontinuitetu od mjesec različitim aktivnostima ukazuje na problem zloupotrebe droga.

Kampanja će, dodala je Mijović, obuhvatiti doniranje i sađenje sadnica u JU za smještaj, rehabilitaciju i resoijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica i u Zavodu Komanski most, kao i izložbu radova klijenata ustanove.

Ona je navela da će u Kancelariji za prevenciju narkomanije pri Sekretarijatu za socijalno staranje, biti organizovana izložba radova nagradnog foto-literarnog konkursa Pričam ti o Podgorici.

Kampanja obuhvata i Veče sa stručnjacima i Uspjeh i droga ne idu zajedno – poznati protiv droge.

U sklopu aktivnosti Poznati protiv droge, navela je Mijović, biće izrađeni posteri koji će biti distribuirani vaspitno-obrazovnim ustanovama, kao vid preventivnog uticaja na djecu.

“Kampanji će se pridružiti i Fondacija za prevenciju narkomanije i Dom zdravlja Podgorica sa prigodnim aktivnostima”, kazala je Mijović.

Ona je dodala da će medijski pokrovitelj RTCG svakodnevno, u tokom kampanje, emitovati džingl namijenjen podizanju svijesti opšte javnosti o ovom problemu.

“Kao završna aktivnost realizovaće se Svečana sjednica povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv narkomanije”, kazala je Mijović.

Bonus video: