Cetinje: Sjećanje na tragediju u Medovskom zalivu

"Brodolom crnogorskih dobrovoljaca iz Amerike na italijanskom brodu 'Brindizi' (1916.), najveća je masovna tragedija u istoriji našeg iseljeništva"
92 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2013. 16:07h

Predstavnici Prijestonice Cetinje, Skupštine Prijestonice Cetinje, Centra za iseljenike i NVO „Evropska dijaspora Crne Gore“ položili su danas vijence na spomenik Lovćenska vila.

Tradicionalnom polaganju vijenaca, u znak sjećanja na iseljenike – dobrovoljce koji su 1916. godine stradali prilikom potapanja broda 'Brindizi' pred Medovskim zalivom, pored predstavnika gradske uprave, prisustvovali su I članovi Centra za iseljenike, Saveza udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore i pripadnici crnogorske dijaspore iz različitih krajeva Evrope.

Iz Centra za iseljenike poručuju “da polaganje vijenaca na spomenik Lovćenska vila predstavlja izraz poštovanja današnje Crne Gore prema žrtvi naših iseljenika.

"Brodolom crnogorskih dobrovoljaca iz Amerike na italijanskom brodu 'Brindizi', najveća je masovna tragedija u istoriji našeg iseljeništva.

Od tada je prošlo više od devet decenija, ali sjećanje na tu nesreću je i danas živo i bolno", navedeno je iz Centra za iseljenike.

Galerija

Bonus video: