Kotor: Akcija čišćenja bedema

"Akcija je nastavak mnogobrojnih poduhvata koji su u Kotoru sprovedeni tokom Mjeseca Planete Zemlje"
62 pregleda 3 komentar(a)
Kotor bedem, Foto: Radio Kotor
Kotor bedem, Foto: Radio Kotor
Ažurirano: 08.06.2013. 18:05h

"Desant na bedeme" - akcija čišćenja bedema, koju organizuju Služba zaštite i spašavanja Kotor i planinari "Pestingrada", biće održana 9. juna.

Planirano je čišćenje bedema i najdužeg gradskog poteza od Gurdića do sjevernih gradskih vrata. Okupljanje učesnika i početak akcije je u 8 sati pred glavnim gradskim vratima, prenosi Radio Kotor.

"Pozivamo sve volontere, ljubitelje grada Kotora i Boke da nam se pridruže. Dobrodošli su građani koji žele da učestvuju koristeći svoje kosijere i ostali alat. Kese za smeće i rukavice su obezbijeđeni, kao i sendviči i sokovi. Akcija je nastavak mnogobrojnih poduhvata koji su u našem gradu sprovedeni tokom Mjeseca Planete Zemlje, a motiv je uključivanje savjesnih građana u promovisanje ekoloških inicijativa i očuvanje naših kulturnih i prirodnih dobara kroz druženje i rad", navodi se u saopštenju organizatora akcije koja će, kako je planirano, biti okončana do 14 sati.

Akciju su podržali Opština Kotor, Skupština opštine Kotor, Turistička organizacija, JKP Kotor, Luka Kotor, vatrogasci DVD "Bogoljub Brezić" Perast i vatrogasnog društva iz Radovića, kao i Vojska Crne Gore.

Medijski sponzori su Radio Kotor, Radio Dux, Radio Tivat, Bruškin radio, Radio Skala i dnevne novine Vijesti i Dan.

Bonus video: