Dječije igralište na Zabjelu u novom sjaju

Cilj inicijative "Vratimo djeci igrališta!" je da se ukaže široj javnosti da igrališta pripadaju djeci i da svi zajedno moramo da ih zaštitimo od vandalizma
50 pregleda 2 komentar(a)
dječiji park Zabjelo, Foto: Udruženje Roditelji
dječiji park Zabjelo, Foto: Udruženje Roditelji
Ažurirano: 08.06.2013. 13:52h

Veliki broj građana Podgorice i djece sa Zabjela pridružio se obnovi dječijeg igrališta u ulici "Radosava Burića", koja je organizovana u okviru inicijative "Vratimo djeci igrališta!" Udruženja Roditelji i JP "Zelenilo".

Sanirani su oštećeni djelovi igrališta, a mobilijar je dobio nove boje uz pomoć "Smart gym centra" koji je donirao potreban materijal.

Radnici JP "Zelenilo" su pokosili zelene površine oko igrališta, postavili nove klupe i sanirali postojeće. Narednih dana, kako je najavljeno iz JP "Zelenilo" donijeće i kante za otpatke kojih na ovoj površini sada nema.

Akciju je posjetio i dječiji hor Zvjezdice, koji je atmosferu na dječijem igralištu preko puta vrtića Poletarac, iskoristio za snimanje spota za novu pjesmu Bonton.

U akciji su učestvovali i voloteri Volonterskog kluba Gimnazije "Slobodan Škerović" koji se u posljednje vrijeme često uključuju u aktivnosti Udruženja Roditelji.

Udruženje Roditelji i JP "Zelenilo" uz pomoć građana i učenika i nastavnika Srednje građevinsko-geodetske škole "Marko Radević" i donacija kompanija su prije oko 20 dana sanirali prvo igralište u Podgorici, u Ulici Svetozara Markovića.

Cilj inicijative "Vratimo djeci igrališta!" je da se ukaže široj javnosti da igrališta pripadaju djeci i da svi zajedno moramo da ih zaštitimo od vandalizma zahvaljujući kojem je veliki broj njih u lošem stanju.

U Udruženju Roditelji vjeruju i da će novi spot hora Zvjezdice za pjesmu Bonton doprinijeti prenošenju takve poruke svim građanima Crne Gore.

"Inicijativa Vratimo djeci igrališta!" je započeta u Podgorici, ali je plan udruženja Roditelji da je proširi na što veći broj gradova u Crnoj Gori, gdje god bude postojalo interesovanje lokalnog stanovništva i predstavnika privrede.

Bonus video: