Telenor organizuje radionicu za programere

Softver diveloperi iz kompanije "ComoYo", Jongbum i Nymoen, prikazaće osnove Firefox operativnog sistema i naučiti divelopere kako da kreiraju aplikacije za samo jedan dan
0 komentar(a)
Firefox, Foto: Xenno.org
Firefox, Foto: Xenno.org
Ažurirano: 07.06.2013. 16:25h

Kompanija Telenor u nedjelju će, u cilju povećanja svijesti tehničke i programerske zajednice na temu Firefox operativnog sistema, organizovati radionicu za programere, pod nazivom "Developers` Day".

Iz Telenora je saopšteno da se radionica organizuje u saradnji sa kompanijama "Mozilla" i "ComoYo", a tema će biti izrada aplikacija za Firefox mobilnu platformu.

"Najbolji predavači iz kompanija 'Mozilla' i 'ComoYo' će učesnike provesti od osnova kreiranja aplikacija do nekih naprednih preporuka i savjeta za unaprijeđenje aplikacija", navodi se u saopštenju.

Planirano je da predstavnik kompanije "Mozilla", Aleks Lakatos, govori o daljem širenju Firefox mobilne platforme.

Softver diveloperi iz Komoja Jan Jongbum i Olav Nymoen će prikazati osnove Firefox operativnog sistema, ali i naučiti divelopere kako da kreiraju aplikacije za samo jedan dan.

Iz Telenora su podsjetili da je ta kompanija sa Mozillom i 12 operatora aktivan učesnik u razvoju Fajerfoks mobilne platforme.

Bonus video: