Pored Telekoma, Telenora i M:tela: Uskoro i četvrti, državni operator

Iz Ministarstva je rečeno da bi se dolaskom novog operatora povećao kvalitet usluga, smanjile cijene i otvorila nova radna mjesta
53 pregleda 0 komentar(a)
telefon, mobilni internet, Foto: Shutterstock.com
telefon, mobilni internet, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 07.06.2013. 16:07h

Crna Gora će, uz Crnogorski Telekom, Telenor i kompaniju M:tel, dobiti novog operatora i to državnog, saopštila je pomoćnica ministra za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Ratka Strugar.

Ona je Radiju Antena M potvrdila da će se na taj način objedniti resursi optičkih vlakana, kojima raspolažu Željeznička infrastruktura, Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) i Radio-difuzni centar.

Zaključkom Vlade, sa sjednice koja je održana u četvrtak, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije je zaduženo da formira ekspertski tim koji bi pripremio elaborat o formiranju državnog operatora

Zaključkom Vlade, sa sjednice koja je održana u četvrtak, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije je zaduženo da formira ekspertski tim koji bi pripremio elaborat o formiranju državnog operatora.

Strugar je objasnila da bi se dolaskom novog operatora povećao kvalitet usluga, smanjile cijene i otvorila nova radna mjesta za građane Crne Gore.

"U cilju realizacije ideje formiranja državnog operatora potrebno je detaljnije procjeniti kapacitete, koji su državi na raspolaganju, a nijesu još potpuno u funkciji", kazala je Strugar.

Državna telekomunikaciona kompanija, koja bi, prema prognozi direktora Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), Zorana Sekulića, trebalo da bude formirana do kraja godine, odličan je potez, kojim će se stvoriti povoljan regulatorni okvir za konkurentno poslovanje operetora.

On je dodao i da postoji mogućnost da na tržište elektronskih komunikacija uđu manji operatori, koji posluju po isplativoj osnovi, kako bi se stvorila mogućnost da se zaposli još stručnog kadra.

Bonus video: