SDP Cetinje poziva na hitnu reakciju zbog ponora na Donjem polju

"Uvažavajući pozive velikog broja građana, pozivamo nadležne službe da reaguju i preduprijede veće posljedice"
336 pregleda 0 komentar(a)
Donje polje, Foto: Danijela Lasica
Donje polje, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 07.06.2013. 14:07h

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Cetinje pozvao je nadležne organe i službe Prijestonice Cetinje na hitnu reakciju povodom stanja na ponoru na Donjem polju, koja bi podrazumijevala sanaciju ovog prostora i njegovu punu funkcionalnost do izgradnje novog sistema za tretman otpadnih voda sa teritorije Cetinja.

U saopštenju ove stranke navodi se „da je sadašnje stanje ponora veoma alarmantno, kako sa stanovišta njegove propusne moći, tako i zbog veoma loših higijenskih uslova što značajno ugrožava okolno stanovništvo“.

"Uvažavajući pozive velikog broja građana, pozivamo nadležne službe da reaguju i preduprijede, eventualne, mnogo veće posljedice koje mogu nastati na navedenom prostoru. Ponor na Donjem polju predstavlja neadekvatan tretman otpadnih voda sa prostora Cetinja i njegova hitna sanacija, kao i valjano tetiranje otpadnih voda moraju biti prioritet lokalne uprave u narednom periodu, jer predstavljaju temelj lokalne infrastrukture i bitan preduslov svih značajnijih investicija u budućnosti", navodi se u saopštenju.

Iz SDP-a apeluju na lokalnu upravu da projektom izgradnje postrojenja za tretman otpadnih voda i nedostajuće kanalizacione mreže, posebno tretira i pitanje sanacije ponora, kao veoma bitan problem stanovništva sa područja Donjeg polja, ali i Cetinja u cjelini.

"Vjerujemo da projektom vrijednim više od deset miliona eura, kojem je naša partija značajno doprinijela, mora biti tretirano pitanje ponora i riješeno na valjan i održiv način u interesu čitave lokalne zajednice", navodi se u saopštenju Opštinski odbor Socijaldemokratske partije-Cetinje.

Bonus video: