Momišići: Zbog buke bagera, mirno spavaju samo do šest ujutro

Đaci OŠ “ Sutjeska” žale se da ne mogu normalno da prate nastavu zbog buke
164 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2013. 20:13h

Zbog buke bagera i rovokopača, mnogi mještani Momišića ne mogu da spavaju poslije šest časova ujutro, kada počinju radovi na mjestu nedavno porušene Mljekare.

Penzionisani profesor Vuksan Mihailović tvrdi da poslije šest sati - nema spavanja.

“Radnici moraju da rade svoj posao, ali bi i vlasnik 'Zetagradnje' morao da ima više sluha za djecu i stare koji žive u obližnjim zgradama. Vjerujte, buka je izuzetno veliki problem u ranim jutarnjim satima, kada još veći dio ljudi spava i kada nema buke automobila... Mislim da bi neko morao da se pozabavi ovim problemom, pošto strojevi rade i rano ujutro, ali i u vrijeme popodnevnog odmora”, kazao je Mihailović “Vijestima”.

I dok starijima jutarnja buka kvari miran san, đaci OŠ “ Sutjeska” žale se da ne mogu normalno da prate nastavu.

“Buka nas budi rano ujutro, ali nas ometa i tokom nastave. Bageri, gusjeničari, rovokopači prave zaista veliku buku, a škola se nalazi na svega nekoliko desetina metara od bivše Mljekare, tako da često ne čujemo šta nastavnici govore. Problem je i što se za vrijeme predavanja diže velika prašina, tako da ne možemo da otvorimo ni prozore od svojih stanova”, kazao je Mitar Savović.

Nikola Ivanović je istakao da povremeno ima utisak da buka “probija mozak”

Nikola Ivanović je istakao da povremeno ima utisak da buka “probija mozak”.

“Znamo da će radovi, koji su počeli prošlog mjeseca, u narednom periodu biti naša svakodnevica, ali se teško na njih navići”, rekao je Ivanović.

Firma “Zetagradnja”, čiji je vlasnik Blagota-Baća Radović, planira da izgradi stambeno-poslovnu zgradu, sa šest do devet spratova i podzemnim garažama, površine 26 hiljada metara kvadratnih.

Galerija

Bonus video: