Zatvorena kuhinja, restoran i pekara hotela "Park" zbog nehigijene

Današnjim pregledom ustanovljeno je da kuhinja ne ispunjava higijenske uslove, kao i da devet radnika nije obavilo obavezni zdravstveni pregled
143 pregleda 13 komentar(a)
hotel Park, Foto: Arhiva "Vijesti"
hotel Park, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.06.2013. 12:51h

Sanitarna inspekcija je privremeno zabranila rad kuhinje, restorana, magacina i pekare hotela „Park“ u Budva, jer su analize uzoraka hrane i brisevi na čistoću pokazali da zdravstveno-sanitarni uslovi u tom objektu ne zadovoljavaju zakonom propisane norme, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

"Takođe, kontrolnim pregledom koji je sanitarna inspekcija izvršila 6. juna 2013. godine, ustanovljeno je da kuhinja ne ispunjava higijenske uslove, kao i da devet radnika nije obavilo obavezni zdravstveni pregled", navodi se u saopštenju.

U tom hotelu je tokom maja jedanaest učenika podgoričke Osnovne škole "Radojica Perović" otrovano hranom, zbog čega su morali da budu prebačeni u stacionar Hitne pomoći u Budvi.

Đaci podgoričke škole su se žalili na stomačne tegobe, mučninu i malaksalost. Roditelji djece, koja su u okviru škole u prirodi gosti hotela “Park” u Budvi, tvrde da je trovanje posljedica neispravne hrane.

Budva: Šestoro djece na infuziji, hotel "Park" pod lupom >>>

Ukupno 80 osoba koji su boravile u hotelu izjavilo da je imalo stomačne tegobe.

Bonus video: