Konjević zvanično predložio Stojanovića za šefa policije

Predlog će biti upućen nadležnom odboru Skupštine Crne Gore na mišljenje, nakon čega će Vlada donijeti odluku o imenovanju direktora Uprave policije
56 pregleda 3 komentar(a)
Raško Konjević, Slavko Stojanović, Foto: Luka Zeković
Raško Konjević, Slavko Stojanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.06.2013. 17:08h

Vlada je prihvatila Predlog ministra unutrašnjih poslova da se za direktora Uprave policije imenuje Slavko Stojanović.

U skladu sa propisanom zakonskom procedurom, Predlog će biti upućen nadležnom odboru Skupštine Crne Gore na mišljenje, nakon čega će Vlada donijeti odluku o imenovanju direktora Uprave policije.

Izbor Stojanovića je rezultat međupartijskih dogovora u vladajućoj koaliciji, koji su prelomili da bi dosadašnji V.D. direktora policije bio najbolje rješenje za petogodišnji mandat na čelu javne službe.

Stojanović se početkom maja prijavio na konkurs za novog šefa policije, a u trci za pokrivanje tog mjesta bili su i dugogodišnji službenik UP mr Dragan Arsović, ali i advokat Nebojša B. Mitrić.

Stojanović je za v.d. direktora imenovan 21. februara, nakon što je propao prvi konkurs za direktora policije. Od četiri kandidata, koliko ih se prijavilo na konkurs, trojica su i formalno prošli proceduru, ali nijesu bili po ukusu Konjevića, tako da je taj izbor poništen.

Stojanović je bio savjetnik bivšeg direktora policije Božidara Vuksanovića, ali i dugogodišnji pomoćnik i savjetnik nekadašnjeg direktora UP Veselina Veljovića.

Stojanović je cijeli radni vijek proveo u policiji, a završio je srednju policijsku školu u Kamenici, Višu kriminalističku u Zemunu, a kasnije Fakultet bezbjednosti u Skoplju. Obavljao je brojne policijske poslove od pripavnika, pozornika, saobraćajca, vođe smjene a kasnije i druge starješinske pozicije u uniformisanom sastavu UP.

Dolaskom Veljovića na mjesto prvog šefa UP, on je postavljen za njegovog pomoćnika za Sektor policije opšte nadležnosti, a kasnije i za savjetnika.

Bonus video: