Lukavčević unaprijeđen nakon napada na novinara "Vijesti"

Lukačević je juče kazao da je i do sada radio kao nadzornik, iako je nedavno tvrdio da je radnik ambijentalne higijene
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2013. 17:10h

Lovočuvar u NP “Skadarsko jezero” Milivoje Lukačević unaprijeđen je u nadzornika prije nekoliko dana, iako se protiv njega trenutno vode disciplinski, ali i prekršajni postupak zbog prijetnji upućenih novinaru Ivanu Čađenoviću, tvrdi više izvora “Vijesti”.

Direktori NP “Skadarsko jezero” i Nacionalnih parkova Crne Gore, Goran Škatarić i Zoran Mrdak, nijesu u protekla dva dana željeli da odgovore da li je Lukačević unaprijeđen.

Lukačević je juče kazao da nije unaprijeđen, kako tvrdi više dobro upućenih izvora, pojasnivši da je zbog škole i sertifikata koje posjeduje i do sada radio kao nadzornik.

On je, međutim, nedavno tvrdio da je zaposlen u ambijentalnoj higijeni. Kada su “Vijesti” pisale o tome da su lovočuvari uhvatili a potom pustili krivolovce jer rade za lokalnog biznismena, Lukačević je rekao da je radnik “ambijentalne higijene” i da je tom prilikom “samo vozio gliser”.

Mrdak je ranije saopštio da je upravo zbog tog događaja pokrenut disciplinski postupak protiv Lukačevića i još trojice zaposlenih.

Lukačević i njegov kolega Martin Ulićević prije mjesec dana su prijetili novinaru “Vijesti” Ivanu Čađenoviću ispred centra NP “Skadarsko jezero” na Vranjini, zbog čega je policija pokrenula prekršajni postupak protiv obojice.

Novinar "Vijesti" Ivan Čađenović

“Vijesti” su ranije, pozvavši se na više izvora, objavile da Škatarić nije osudio lovočuvare koji su prijetili Čađenoviću, već ih je indirektno podržao, što do juče niko nije demantovao.

Izvori dobro upućeni u dešavanja na Skadarskom jezeru tvrde da je Lukačević, i nakon što je protiv njega pokrenut disciplinski postupak, cijelo vrijeme radio na jezeru, a da je proteklih desetak dana, nakon isteka starog ugovora, volontirao. To se kosi sa Zakonom o radu, u kojem, između ostalog, stoji da službenik ne može da radi do okončanja disciplinskog postupka.

Galerija

Bonus video: