Konjević će u četvrtak predložiti novog šefa policije

Na konkurs su se ranije prijavili Stojanović, advokat Nebojša Mitrić i dugogodišnji službenik policije mr Dragan Arsović
1 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2013. 16:25h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević najavio je da će u četvrtak na sjednici Vlade predložiti direktora Uprave policije.

"Shodno završenoj proceduri na konskursu predložiću u četvrtak Vladi direktora policije. Nakon toga slijedi dalja procedura. Ukoliko Vlada prihvati predlog on se uputi nadležnom odboru, odnosnu parlamentu za dobijanje mišljenja i nakon toga Vlada donosi konačnu odluku", kazao je Konjević novinarima, prilikom potpisivanja memoranduma o saradnju MUP-a, VDT-a i NVO “Građanska alijansa”.

“Vijestima” je iz MUP-a nezvanično potvrđeno prije četiri dana da će Konjević predložiti Vladi Slavka Stojanovića, sadašnjeg vršioca dužnosti (v.d.) direktora Uprave policije. Izbor Stojanovića, kazali su izvori “Vijesti” je rezultat međupartijskih dogovora u vladajućoj koaliciji, koji su prelomili da bi dosadašnji V.D. direktora policije bio najbolje rješenje za petogodišnji mandat na čelu javne službe.

Na konkurs su se ranije prijavili Stojanović, advokat Nebojša Mitrić i dugogodišnji službenik policije mr Dragan Arsović.

Stojanović je za v.d. direktora imenovan 21. februara, nakon što je propao prvi konkurs za direktora policije. Od četiri kandidata, koliko ih se prijavilo na konkurs, trojica su i formalno prošli proceduru, ali nijesu bili po ukusu Konjevića, tako da je taj izbor poništen.

Potpredsjednik Vlade, Igor Lukšić, krajem marta pozdravio je izbor Stojanovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije, jer je, kako je tada kazao, riječ o profesionalcu i čovjeku koji je cijelu karijeru proveo u Upravi policije.

Mitrić je prilikom podnošenja kandidature početkom maja kazao “Vijestima” da je poštom poslao prijavu, i da nema neki poseban motiv zbog kog se prijavio, izuzev toga što smatra da Upravi policije treba dobar menadžer.

Galerija

Bonus video: