Ministarstvo odbrane i Vojska obnavljaju dio zastarjelog voznog parka

“Vozila nisu planirana za potrebe kabineta ministra odbrane, već će biti na korištenju u drugim organizacionim jedinicima Ministarstva", kazali iz resora Boškovića
101 pregleda 2 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Foto: Vijesti
Ministarstvo odbrane, Foto: Vijesti
Ažurirano: 09.07.2018. 16:15h

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore obnoviće dio voznog parka i na to će dati 90.000 eura, predviđeno je izmjenom Plana javnih nabavki.

Među onima koji će dobiti novi službeni automobil na korišćenje nema ministra odbrane Predraga Boškovića.

“Vozila nisu planirana za potrebe kabineta ministra odbrane, već će biti na korištenju u drugim organizacionim jedinicima Ministarstva u cilju izvršenja redovnih dnevnih zadataka na više lokacija širom Crne Gore na kojima su smještene jedinice Vojske,” kazali su iz Ministarstva na pitanje “Vijesti” za koga su vozila namijenjena i da li je među njima i ministar.

Ministarstvo raspolaže sa 29 vozila, a među njima tri “opela” koja su proizvedena prošle godine, ali i službeno vozilo “audi A6” staro 20 godina.

“Imajući u vidu starost, pređenu kilometražu i stanje postojećih vozila, posljednjih godina su značajno povećani troškovi njihovog održavanja, te će se nabavkom novih, uštediti značajna sredstva za održavanje, posebno imajući u vidu garantne rokove”, pojasnili su iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su napomenuli da su nedavno sproveli proceduru prodaje dotrajalih i neupotrebljivih vozila a prihodi od prodaje koristiće se za nova ulaganja, opremanje i modernizaciju.

Od prodaje viška motornih vozila i radnih mašina, Ministarstvo je prošle godine prihodovalo više od 560.000 eura, piše u izvještaju o radu tog resora koji je usvojila Vlada.

Bonus video: