PRIJEDLOG MINISTRA

Slavko Stojanović novi direktor policije

Stojanović je za v.d. direktora imenovan 21. februara, nakon što je propao prvi konkurs za direktora policije
516 pregleda 8 komentar(a)
Slavko Stojanović, Foto: Arhiva Vijesti
Slavko Stojanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.02.2019. 09:21h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević predložiće Vladi da se za šefa policije izabere Slavko Stojanović, aktuelni vršilac dužnosti direktora te institucije, saznaju “Vijesti”.

Stojanović je za v.d. direktora imenovan 21. februara, nakon što je propao prvi konkurs za direktora policije

Prema nezvaničnim informacijama, formalnosti oko izbora budućeg prvog čovjeka policije završene su i Konjević će sa tim predlogom, najvjerovatnije, uskoro izaći pred članove izvršne vlasti, koji bi trebalo da imenuju Stojanovića za zvaničnog direktora UP.

Izbor Stojanovića je rezultat međupartijskih dogovora u vladajućoj koaliciji, koji su prelomili da bi dosadašnji V.D. direktora policije bio najbolje rješenje za petogodišnji mandat na čelu javne službe.

Stojanović je cijeli radni vijek proveo u policiji

Stojanović se početkom maja prijavio na konkurs za novog šefa policije, a u trci za pokrivanje tog mjesta bili su i dugogodišnji službenik UP mr Dragan Arsović, ali i advokat Nebojša B. Mitrić.

Stojanović je za v.d. direktora imenovan 21. februara, nakon što je propao prvi konkurs za direktora policije. Od četiri kandidata, koliko ih se prijavilo na konkurs, trojica su i formalno prošli proceduru, ali nijesu bili po ukusu Konjevića, tako da je taj izbor poništen.

Stojanović je bio savjetnik bivšeg direktora policije Božidara Vuksanovića, ali i dugogodišnji pomoćnik i savjetnik nekadašnjeg direktora UP Veselina Veljovića.

Stojanović je cijeli radni vijek proveo u policiji, a završio je srednju policijsku školu u Kamenici, Višu kriminalističku u Zemunu, a kasnije Fakultet bezbjednosti u Skoplju. Obavljao je brojne policijske poslove od pripavnika, pozornika, saobraćajca, vođe smjene a kasnije i druge starješinske pozicije u uniformisanom sastavu UP.

Dolaskom Veljovića na mjesto prvog šefa UP, on je postavljen za njegovog pomoćnika za Sektor policije opšte nadležnosti, a kasnije i za savjetnika.

Pomoćnici u trci do 13. juna

Tri pomoćnika Uprave policije biraju se, takođe, preko javnog konkursa, a samo pomoćnik i rukovodilac Sektora opšte nadležnosti Nikola Janjušević još ima puni mandat.

Oglas je objavljen za pomoćnike kriminalističke i granične policije, čiji je rukovodilac još uvijek privremeno Saša Milić i dugogodišnji šef granice Vesko Vukadinović. Na konkursu se traži i novi prvi čovjek Sektora za obezbjeđivanje ličnosti i objekata na čijem je čelu do sada bio Predrag Ašanin. Oglas je aktivan do 13. juna.