Zabjelo: Mačke nađene mrtve, obdukcija će utvrditi da li su otrovane

“Ako su mačke zaista otrovane, postoji opasnost da se tim otrovom otruje i neko drugi, što nije nimalo naivno"
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2013. 13:20h

Dvije mačke Žane Fejzović nađene su mrtve juče u zgradi u Ulici 27. marta na Zabjelu.

Fejzović i njen komšija Vladimir Koprivica sumnjaju da su otrovane, zbog čega su obavijestili policiju, veterinare i Komunalnu policiju, ali tvrde da niko od njih nije došao.

Jednu uginulu mačku stavili su u zamrzivač i zahtijevaće da se obavi obdukcija, nakon što je veterinar u “Montvetu” utvrdio da su mačke najvjerovatnije otrovane.

“Ako su mačke zaista otrovane, postoji opasnost da se tim otrovom otruje i neko drugi, što nije nimalo naivno. Odlučili smo da napravimo obdukciju i na taj način utvrdimo šta se zaista desilo mačkama. Kada to ustanovimo, znaćemo šta dalje da činimo”, kazala je Fejzović.

Koprivica je istakao da Žana mnogo voli životinje, pogotovo mačke, i da vodi brigu o njima.

“Ona svoje mačke vodi redovno kod veterinara i svaka ima svoj karton. Prije pola godine smo našli mačku sa izgriženim repom i ušima. Gospođa Žana je platila operaciju da se mačka spasi, a u međuvremenu su mačke nestajale bez traga. U zgradi živi osoba koja je još ranije Žani rekla da će otrovati mačke jer joj smetaju”, kazao je Koprivica, pojasnivši da su u poslednjih godinu dana mačke prvo misteriozno nestajale, a od kada su “preduzeli mjere pojačanog nadzora” - počelo se sa trovanjima”.

On je istakao da su zvali “sve moguće službe” kako bi utvrdili ko je “otrovao mačke”, ali su ih, tvrdi, svi upućivali na drugu adresu.

“Svjesni smo da je veoma teško utvrditi ko je to uradio, jer otrov može da se kupi u bilo kojoj poljoprivrednoj apoteci i za to nije potreban nikakav dokument”, kazala je Fejzović.

St. R.

Galerija

Bonus video: