Danska donirala 140.000 eura Ministarstvu odbrane

“Novac od donacije će biti namijenjen za nastavak izgradnje informaciono-komunikacionog sistema Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore”
0 komentar(a)
Vojska Crne Gore, Foto: Jelena Jovanović
Vojska Crne Gore, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 28.05.2013. 18:03h

Ministarstvo odbrane Danske doniralo je crnogorskom Ministarstvu odbrane 140 hiljada eura, koje će biti namijenjene za nastavak izgradnje informaciono-komunikacionog sistema tog Ministarstva i Vojske Crne Gore.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da su pomoćnik ministra za politiku odbrane Ivan Mašulović i pukovnik Kurt Rafsgard potpisali danas Protokol o donaciji, na osnovu Memoranduma o razumijevanju i saradnji u oblasti odbrane između dva ministarstva.

“Novac od donacije će biti namijenjen za nastavak izgradnje informaciono-komunikacionog sistema Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Objašnjava se da donacija predstavlja konkretan vid pomoći Crnoj Gori, a realizuje se kroz program reforme odbrambeno-bezbjednosnog sistema (DSSR) u kojoj je Danska vodeća nacija u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Navodi se da Danska značajno podržava napore Crne Gore na putu evroatlanskih integracija.

Iz Ministarstva su naveli da se Mašulović zahvalio Refsgardu na donaciji, ističući značajan doprinos Danske na putu Crne Gore do potpune implementacije predviđenih partnerskih ciljeva.

Bonus video: