Od srca srcu: Večeras koncert za pomoć maloj Eleni

Elena Lazović iz Kotora ima četiri mjeseca i rođena je sa srčanim problemima. Od operacije zavisi da li će moći da ima bezbrižno djetinjstvo ili neizvjesnu mladost
5 komentar(a)
Elena Lazović, Foto: Privatna arhiva
Elena Lazović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.05.2013. 13:58h

NVO "Scena" i "Društvo prijatelja i poštovalaca Nikšića" večeras organizuju humanitarni koncert pod nazivom "Od srca srcu", koji je posvećen Eleni Lazović i njenoj majki Saški.

Koncert će biti održan na Stadionu malih sportova, u 19 časova (u slučaju kiše u sali Sportskog centra), a cijena ulaznice je dva eura.

Učesnici konceta su Šanta Panta, Nina Žižić, “Who See”, Marko Prentić, Ilija Gojović, Bojan Delić, Bane Nedović, Miki Vukićević, Jelena Đorđević, Akademia, Zoran Džiknić i Davor Vučetić, a akciju su podržali SO Nikšić, Sportski centar i preduzeće „Ibon“, kao i brojni nikšićki privrednici.

Elena Lazović iz Kotora ima četiri mjeseca i rođena je sa srčanim problemima. Od operacije zavisi da li će moći da ima bezbrižno djetinjstvo ili neizvjesnu mladost.

„Dva mjeseca nakon rođenja njih dvije su otišle u Beograd na Univerzitetsku kliniku, ali Elena nije operisana jer su ljekari rekli da nema dovoljnu težinu i da su šanse 90 odsto da operaciju ne može izdržati. U Beogradu je ustanovljeno da, pored otvora koje su dijagnostifikovali u Podgorici, ima i niz drugih problema – srce joj je veličine djeteta od godine, neprečišćena krv se vraća u srce. Devetnaestog juna zakazana je kontrola i tada ćemo znati da li će moći da se izvede operacija. Ako ljekari u Beogradu pristanu da je operišu, onda će Elena dobiti uput iz Podgorice i operacija bi bila besplatna. Ali ako ne pristanu, onda ćemo je mi na svoju ruku voditi dalje, jer nemamo vremena za čekanje.

Nažalost, nemamo novca za sve to, ali daćemo sve od sebe da se Elena operiše i ozdravi“, kazala je Saškina majka Branislava Vučetić.

Saška sa suprugom Lazarom i kćerkicom Elenom živi u Budvi kao podstanar, a koncert se organizuje u Nikšiću, jer u gradu pod Trebjesom žive Saškini roditelji koji su i pokrenuli svu priču kako bi pomogli kćerki i unuki.

Saška je, usljed velikog krvarenja, za nepuna dva mjeseca nakon porađaja imala dvije operacije. Njeni reproduktivni organi nijesu u funkciji i mora da uradi plastičnu operaciju da bi mogla da vodi normalan život.

Svi koji žele da pomognu Eleni i njenoj majki mogu da uplate novac na žiro-račun Erste banka: 540-6201-69, poziv na br. 5100-01-376658-18, sa naznakom pomoć Lazović Eleni.

Bonus video: