Lovočuvari će odgovarati zbog prijetnji novinaru Čađenoviću

Čađenović je u prijavi naveo da mu je Ulićević zaprijetio da će se lično obračunati sa njim ako ne bude “pisao istinu”, uputivši mu psovke
86 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Čađenović, Foto: Zoran Đurić
Ivan Čađenović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.05.2013. 15:54h

Policija je podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lovočuvara NP “Skaradrsko jezero” Martina Ulićevića i Milivoja Lukačevića, zbog prijetnji i psovki upućenih novinaru “Vijesti” Ivanu Čađenoviću.

“Službenici Područne jedinice Podgorica 24. maja podnijeli su zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv U. M. i L. M. zbog osnovane sumnje da su počinili prekršaj i Zakon o javnom redu i miru”, saopšteno je iz Uprave policije.

Čađenović je 9. maja podnio krivičnu prijavu protiv lovočuvara, tvrdeći da su mu Ulićević i Lukačević prijetili i psovali ga ispred uprave NP “Skadarsko jezero”, dok je bio na zadatku sa fotoreporterom Lukom Zekovićem.

Lovočuvari psovali i prijetili zbog tekstova o krivolovu >>>

Tužilaštvo je u međuvremenu zaključilo da u postupku lovočuvara nema elemenata krivičnog djela i naložilo policiji da pokrene prekršajni postupak.

Čađenović je u prijavi naveo da mu je Ulićević zaprijetio da će se lično obračunati sa njim ako ne bude “pisao istinu”, uputivši mu psovke.

Njegove navode u policiji je potvrdio i Zeković.

Nekoliko dana nakon što su dali izjave u policiji, Ulićević je saopštio da on i Lukačević nijesu prijetili Čađenoviću. On je tada rekao da ih je Čađenović “lažno” optužio.

Čađenović, pak, tvrdi da mu je Lukačević poručio da će ga “neko sačekati” i na taj način demantovati njegovo dosadašnje pisanje o NP “Skadarsko jezero”.

“Ulićević mi je kazao da odranije ima neki dug prema Čađenovićima i da bi lako mogao da ga od mene naplati”, kazao je Čađenović.

Bonus video: