Institut za javno zdravlje ispituje uzroke trovanja djece u Budvi

Izvršeno je uzorkovanje zatečene hrane, uzeti su brisevi ruku i radnih površina za mikrobiološku analizu, kao i uzorkovanje vode, saopšteno je danas iz Instituta
58 pregleda 1 komentar(a)
hotel Park, Foto: Arhiva "Vijesti"
hotel Park, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.05.2013. 14:33h

Institut za javno zdravlje, nakon što je više učenika u budvanskom hotelu "Park" imalo stomačne tegobe, obavilo kontrolu tog ugostiteljskog objekta i nakon analize daće javno saopštenje o tom slučaju, saopšteno je iz te institucije.

"Izvršeno je uzorkovanje zatečene hrane, uzeti su brisevi ruku i radnih površina za mikrobiološku analizu, kao i uzorkovanje vode", precizirali su iz Instituta, dodajući da je zaključno sa danas, 80 osoba koji su boravile u hotelu izjavilo da je imalo stomačne tegobe.

Budva: Šestoro djece na infuziji, hotel "Park" pod lupom >>>

Klinička slika oboljele djece, učenika Osnovne škole "Radojica Perović" iz Podgorice bila je, kako se navodim, blaga, uglavnom kraćeg trajanja, praćena mučninom, povraćanjem i grčevima u stomaku.

"Jedan broj djece imao je tečne stolice. Kod najvećeg broja oboljelih tegobe su trajale od pola do jednog dana", naveli su iz Instituta.

Delegacija Instituta je, kako se dodaje, u petak u saradnji sa zdravstveno-sanitarnom inspekcijom posjetila hotel i počela epidemiološko istraživanje.

"Epidemiološko istraživanje, analiza dobijenih rezultata i mikrobiološka obrada je u toku. Nakon što se završi epidemiološko istraživanje i dobiju rezultati laboratorijskih analiza Institut će dati saopštenje za javnost", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: