Splavari iz Đurđevića Tare dobili vrijednu donaciju

Direktor "Triftara" Goran Leković kaže da je sa ovom donacijom upotpunjen kvalitet usluga i na veći stepen podignuta bezbjednost učesnika raftinga ili splavarenja
0 komentar(a)
Triftar, Foto: Obrad Pješivac
Triftar, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 25.05.2013. 14:03h

Udruženju splavara "Triftar" iz Đurđevića Tare, koje djeluje sa 21 licenciranim skiperom i ima tradiciju dugu tri decenije, prispjela je donacija vrijedna oko 3.500 eura.

USAID, međunarodna razvojna organizacija, kroz projekat ekonomskog razvoja sjevera Crne Gore, donirala je ovo Udruženje sa 100 pari neofrenskih čizmica i isto toliko zaštitnih odijela. Njihovo učešće u ovom projektu iznosi 45 dok je "Triftar", uz podršku NP "Durmitor" i TA "Kompas" iz Budve u ovom poslu učestvovao sa 55 odsto.

Direktor "Triftara" Goran Leković kaže da je sa ovom donacijom upotpunjen kvalitet usluga i na veći stepen podignuta bezbjednost učesnika raftinga ili splavarenja.

"Mnogo nam znači činjenica da sa novom opremom na plovilima možemo u istom trenutku imati 100 gostiju, a sa dosadašnjom mnogo više. Sada sa manje teškoća izlazimo pred klijentelu koje je mnogo sa svih strana. Pokazatelji govore da ćemo premašiti prošlogodišnji broj za oko 20 odsto. To potvrđuje i veoma dobra predsezona. Posljednja tri kišovita dana omeli su rafting, ali i potvrdili našu ozbiljnost da na nabujaloj rijeci izbjegavamo rafting.

To smo gostima objasnili, a oni prihvatili. Jednostvno, Tara ih je fascinirala. Uz to i tradicionalna ponuda crnogorskog sela u vidu kuhinje i drugih usluga, što zauzima važno mjesto u našim programima. Zbog svega toga mnogi od njih strpljivo čekaju ljepše dane. Najviše je Njemaca i Britanaca ali i nama tradicionalnih Izraelaca i Slovenaca.

Grupa njemačkih turista koji su nedavno raftingovali samo su prethodnica grupo od 100 njihovih sunarodnika. Biće ih i iz daleka. Iz Nevade stiže grupa koja traži drvene splavove. Sve su češći gosti iz Australije", kaže Leković, prenoseći komentar gostiju da nema ekonomske krize kada je Tara u pitanju.

Bonus video: