Micev: Ljepše vrijeme od ponedjeljka

“Ovakvo vrijeme nije neuobičajeno za ovaj dio godine, a u naredna tri dana očekuje nas promjenjivo vrijeme"
99 pregleda 1 komentar(a)
kiša, kišobran, Foto: Shutterstock.com
kiša, kišobran, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 24.05.2013. 15:04h

Za manje od 24 časa, u Podgorici je juče do 14 časova palo 44 litra kiše po metru kvadratnom, što je gotovo polovina ukupne uobičajene količine za maj. Meteorolog Branko Micev ljepše vrijeme najavljuje tek od ponedjeljka.

“Ovakvo vrijeme nije neuobičajeno za ovaj dio godine, a u naredna tri dana očekuje nas promjenjivo vrijeme, povremeno sa kišom i grmljavinom. Od ponedjeljka se očekuje stabilizacija vremenskih prilika, osjetno toplije i temperatura do 28 stepeni Celzijusa”, kazao je Micev.

Micev je rekao da prosječna majska temperatura iznosi 25 stepeni, najavivši da će narednih dana biti u okvirima normale.

“Temperaturne oscilacije tokom maja su uobičajene, tako da se proteklih dana nije dešavalo ništa neobično za Podgoricu. Jake padavine tokom četvrtka prouzrokovao je jak ciklon sa središtem u južnom Jadranu, koji je i povremeno jake nalete južnog vjetra, što je takođe uobičajeno za ovaj dio godine”, rekao je Micev.

Najviše kiše tokom jučerašnjeg dana bilo je na Cetinju, gdje je za manje od 24 časa pao 121 litar kiše po metru kvadratnom, što je čak 77 odsto od uobičajenih padavina u maju.

Bonus video: