Cetinje i Gaziantep potpisali Sporazum o bratimljenju

Delegaciju Grada Gaziantepa, predvođenu gradonačelnikom Gizelbejem, tokom boravka na Cetinju, primio je i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović
78 pregleda 7 komentar(a)
Asim Gizelbej, Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica
Asim Gizelbej, Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 23.05.2013. 13:27h

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i gradonačelnik Grada Gaziantepa (Turska) dr Asim Gizelbej potpisali su Sporazum o bratimljenju dva pomenuta grada.

Potpisanim aktom, predviđena je široka saradnja dva grada u oblasti kulture, ekologije, zdravstva, poljoprivrede, turizma, sporta, a prevashodno u pogledu privrede.

Gizelbej je tokom posjete kazao da je u proteklom periodu upoznao nosioce tamošnjeg industrijskog sektora sa investicionim potencijalima Cetinja, te da već postoji interesovanje dijela turskih privrednika za ulaganje u crnogorsku Prijestonicu.

Bogdanović se u razgovoru sa gostom osvrnuo na intenziviranje privredne saradnje, najavljujući da će delegacija Prijestonice Cetinje, zajedno sa članovima Privredne komore Crne Gore, uskoro posjetiti Gaziantep, u cilju privlačenja tamošnjih investitora.

"S obzirom da je naš partnerski grad poznat kao jedan od vodećih industrijskih centara u Turskoj, a da je Cetinje, zahvaljujući preduzetim mjerama, već danas prepoznato kao plodno tlo za nove investicije, očekujemo posebno plodonosnu saradnju u sferi privrede", kazao je Bogdanović.

Gizelbej je svoje domaćine upoznao sa činjenicom da je predsjednik Fudbalskog kluba "Gaziantep" uputio poziv Fudbalskom klubu "Lovćen" da u februaru 2014. tokom zimskih priprema, budu njihovi gosti.

Delegaciju Grada Gaziantepa, predvođenu gradonačelnikom Gizelbejem, tokom boravka na Cetinju, primio je i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

Grad Gaziantep smješten je na jugoistoku Turske, u regiji Jugoistočna Anadolija. Sa 1,5 miliona stanovnika, Gaziantep je šesti najveći grad u Turskoj i industrijski, privredni i trgovački centar istoka te države.

Bonus video: