Masline u rupama: Mještani čekaju da dođu na red

Stanovnici saobraćajnice koja spaja ulice KNOJ-a i Skopsku zabrinuti su za bezbjednost djece
59 pregleda 0 komentar(a)
Petar Labović, Masline, Foto: Zoran Đurić
Petar Labović, Masline, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.05.2013. 15:48h

Mještani Maslina iz Sarajevske i Skopske ulice pozvali su juče nadležne da saniraju saobraćajnice u tom dijelu grada, upozorivši da su zbog velikih oštećenja ugroženi i vozači i pješaci.

Petar Labović iz Sarajevske ulice strahuje da bi neko mogao i da pogine zbog velikog ulegnuća na asfaltu ispred njegove kuće.

On je pojasnio da je riječ o dugogodišnjem problemu, nastalom nakon postavljanja kanalizacije.

"U početku to je bilo malo ulegnuće, ali se postepeno povećavalo tako da sada predstavlja veliku opasnost. Prije dvadeset dana dolazili su radnici 'Puteva' i sanirali dio oko otvora šahte. Međutim, ulegnuće se i dalje povećava i bojimo se da će se otvoriti rupa i neko poginuti. Nadležni u svakom slučaju ovo moraju što prije sanirati”, rekao je Labović.

I saobraćajnica u produžetku Sarajevske ulice, pored dječjeg vrtića, takođe je izlokana i u rupama.

Labović je pojasnio da je riječ o dugogodišnjem problemu, nastalom nakon postavljanja kanalizacije

Mještani ističu da se tom ulicom ne može proći i kada je suvo vrijeme, a naročito je opasno voziti u kišnim danima kada ulica, gotovo u cijeloj svojoj dužini, poplavi. Oni upozoravaju da veliki problem imaju i roditelji koji u svakodnevno dovoze djecu u vrtić.

Stanovnici saobraćajnice koja spaja ulice KNOJ-a i Skopsku zabrinuti su za bezbjednost djece i traže da nadležni reaguju.

Raško Ljumović tvrdi da su ih obavijestili, ali da već godinu nijesu dobili odgovor.

“Rupe su velike i zaista opasne. Vozači i pored toga brže prolaze ulicom i nerijetko se dešava da, izbjegavajući rupe, nalete na pješaka. S obzirom da u ulici ima veliki broj djece, plašimo se da neko od njih može da nastrada. Obraćali smo se 'Putevima', odgovorili su da će zakrpiti rupe kada dođemo na red”, rekao je Ljumović.

On je istakao da su mještani bili primorani da sami betonom krpe pojedine rupe.

Asfaltiraće nakon praznikaIz "Puteva" su saopštili da će poslije praznika započeti sanaciju saobraćajnica u Maslinama.

Radnici tog preduzeća planiraju da saniraju ulegnuće u Sarajevskoj, ali i rupe u Ulici 8. jula, pored dječijeg vrtića. Iz "Puteva" su kazali da je u planu i asfaltiranje saobraćajnice, koja spaja Ulice Knoja i Skopske, i savjetovali mještane da preko Mjesne zajednice pošalju zahtjev Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj, ukoliko žele da ubrzaju radove.

Bonus video: