Opština Budva prodaje još 10 službenih vozila

Opština je limitirala i potrošnju goriva službenicima i funkcionerima, što još jedna u nizu mjera štednje
2 komentar(a)
Opština Budva, Parking, Službena vozila, Foto: Vuk Lajović
Opština Budva, Parking, Službena vozila, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.05.2013. 16:09h

Opština Budva smanjiće za petinu broj službenih automobila, tako da će nakon prodaje još 10 njih, lokalna uprava raspolagati sa 27 vozila.

Osim toga, Opština je limitirala potrošnju goriva službenicima i funkcionerima, što još jedna u nizu mjera štednje.

Sekretarka za lokalnu samoupravu Tanja Kažanegra rekla je da Opština mjesečno za gorivo izdvaja od 4.000 do 6.000 eura, u zavisnosti od aktivnosti službe i sezone.

„Imamo ukupno 33 službena vozila, dva motorcikla i 17 vozila za potrebe Službe zaštite i spasavanja, odnosno vatrogasaca. Već su bila dva nadmetanja za prodaju 12 službenih automobila i uspjeli smo da prodamo dva vozila. Ostvaren je prihod od 5.200 eura, 1.600 eura više nego što je bila početna ukupna početna cijena za ta dva vozila“, kazala je Kažanegra na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Opština će, najavila je ona, danas raspisati novi poziv za prodaju deset vozila.

„Ponude će se dostavljati u narednih 15 dana u zatvorenim kovertama. Sada su cijene vozila jako povoljne, od 584 do 1.100 eura. Cilj nam je racionalizacija troškova kada je u pitanju vozni park. Od novca od prodaje planiramo kupovinu šest novih i efikasnijih automobila, kada je u pitanju terenski rad, čime bismo obezbijedili racionalizaciju i u troškovima održavanja i u potrošnji goriva“, istakla je Kažanegra.

Opštinskom odlukom, kako je to propisano i na nivou ministarstva, dodala je ona, starješine službe i rukovodioci mogu koristiti vozila 24 časa, dok se u službama koriste u smjenama u skladu sa radnim zadatkom.

Upitana da li je bilo zloupotreba vozila u privatne svrhe, Kažanegra je kazala da toga do sada nije bilo.

“Ukoliko se to desi, primijenićemo zakonske mjere”, rekla je Kažanegra.

Bonus video: