Šetnja, druženje i joga u netaknutoj ljepoti Biogradske gore

Većina učesnika ovog originalnog izleta smatra da je to bilo neponovljivo iskustvo
63 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2013. 15:47h

Neobičan izlet, do sada neviđen u tom dijelu kolašinske opštine, tokom minulog vikenda organizovan je u NP “Biogradska gora".

Pod motom “Priuštite sebi trenutke mira i opuštanja”, YogaClub SoulFood organizovali su cjelodnevini izlet u Biogradskoj prašumi.

“Program je bio predviđen za sve ljubitelje prirode, a podrazumijevao je šetnju, druženje i jogu u netaknutoj ljepoti Biogradske gore. Izletu koji je predvodila instruktorka joge Svetlana Vujačić pridružili su se praktičari joge, ali i oni koji se do sada nisu susreli sa njenim benefitima, a željeli su da probaju", kazao je direktor NP Saša Jeknić.

Većina učesnika ovog originalnog izleta smatra da je to bilo neponovljivo iskustvo. Biogradska gora je, kažu poklonici joge idelano mjesto za za mir I opušptanje I “susrete sa sobom”.

“Jogu možemo raditi bilo kada i bilo gdje, ali ništa ljepše od “hatha yoge” u prirodi, na otvorenom, tu gdje je prana-energije- na pretek. Tu gdje cijelo biće osjeća rast bez ograničenja. Ne postoji bolji način i mjesto za početak izgradnje harmoničnog odnosa sa prirodom u nama i oko nas, nego sa jogom u prirodi u vrijeme proljeća. Vrijeme je za cvjetanje – utisci su nekih od ljubitelja ove jedinstvenme drevne metode samospoznaje.

U NP planiraju još sličnih izleta, koji će značiti osvježenje turističek ponude. U tom preduzeću prezadovoljni su posjetom tokom prvih dvadeset dana ljetnje turističke sezone.

Kako je Jeknić kazao, od predstojećeg ljeta očekuje se da bude uspješnijeg od minulog kada je blizu 32 000 turista posjetilo jedan od najstarijih zaštićenih prostora u Evropi.

Galerija

Bonus video: