Kažnjen jer je prešao ulicu mimo zebre, na kojoj je parkiran auto

"Momku prije mene su napisali kaznu za isti prekršaj, pa mislim da ne pomjeraju te automobile samo kako bi pisali što više kazni pješacima koji ih zaobiđu"
122 pregleda 55 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2013. 08:35h

Miloš Petrović tvrdi da ga je prije nekoliko dana kaznila podgorička policija jer je počeo da prelazi ulicu mimo prelaza, što je, tvrdi, bio primoran da učini jer je auto bilo parkirano na pješačkom.

“Krenuo sam od stadiona ka centru i prešao sam ulicu na pješačkom kod raskrsnice Bulevara Ivana Crnojevića i Ulice Slobode. Kada sam stigao na drugi kraj ulice dvojica policajaca su me sa osmijehom zaustavila i napisali mi prijavu jer nijesam cijelu ulicu prešao po zebri. Objasnio sam im da nijesam mogao odmah nagaziti na pješački, jer su na njemu parkirani automobili, te da bi trebalo i njemu napisati kaznu za nepropisno parkiranje, međutim, nijesu željeli da me saslušaju", kazao je Petrović.

Iz Uprave policije nijesu odgovorili "Vijestima" na optužbe Petrovića.

Petrović tvrdi da su mu kaznu napisali policajci Saša Đurišić i Milan Dragićević, što je saznao nakon što im je tražio brojeve znački i da će ih tužiti zbog nesavjesnog obavljanja službene dužnosti.

Zbog auta nije mogao da stane odmah na pješački, Foto: Miloš Petrović

"Znam da mi tužba neće proći, ali ću ipak da to uradim da vide da ne mogu tek tako činiti takve stvari. Nije mi zbog toga što ću platiti 40 eura, već što su me kaznili zbog nepropisno parkiranih automobila, čak je u jednom bio vozač koji je tu stajao najmanje pola sata, i vjerujte mi nijesu mu ni mahnuli da se pomjeri. Vidio sam da su još jednom momku prije mene napisali kaznu za isti prekršaj, pa mislim da ne pomjeraju te automobile samo kako bi pisali što više kazni pješacima koji ih zaobiđu. Odmah sam im zatražio brojeve znački i imena", kazao je Petrović.

On smatra da osim nesavjesnog obavljanja dužnosti, može biti i da policajci koji su mu napisali prijavu nijesu dovoljno stručni za obavljanje tog posla.

“U ovoj situaciji jasno je da je u pitanju ili nestručnost službenih lica, ili je u pitanju nesavjesno obavljanje službene dužnosti Đurišića i Dragićevića. Takođe, s obzirom na nezainteresovanost da nepropisno parkirane automobile uklone sa pješačkog prelaza, nije isključena mogućnost da su službena lica, ili neko treće lice u dogovoru sa njima namjerno ostavili automobil, kako bi namjerno oštetili građane-pješake, i tako ispunjavali norme koje pred njih postavljaju njihovi nadređeni, a sve u svrhupunjenja budžeta na nezakonit način”, kazao je Petrović.

Galerija

Bonus video: