Nepoznati počinioci nasipaju kamen u Lepetanima

"Ne znam ko to čini, mještani sigurno ne jer niko od starih Lepetanaca nema tako neodgovoran odnos prema moru“
69 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2013. 12:49h

Nepoznati počinoci su, pod okriljem mraka, istovarili nekoliko kubika kamena u more, neposredno uz tzv. „poštansko mulo“ u Lepetanima.

„Pretpostavljam da neko pokušava da nasipanjem po par kamiona kamena svake noći, polako proširi mulo, a sve na štetu akvatorijuma koga su nepoznate osobe ovdje već ogradile bovama. Ne znam ko to čini, mještani sigurno ne jer niko od starih Lepetanaca nema tako neodgovoran odnos prema moru“, kazao je „Vijestima“ jedan od žitelja Lepetana, tražeći od nadležnih inspekcija da reaguju i spriječe novi slučaj devastacije mora u Boki prije nego što bude prekasno.

Inače, inspekcije su do sada efikasno reagovale smao u jednom takvom slučaju – bespravnom nasipanju mora na Opatovu koje je prije nešto više od godinu dana sprovodila budvanska firma „Gugi Komerc“.

Kako se to sve dešavalo u jeku kampanje za lokalne izbore u Tivtu, komunalna policija i druge inspekcije pod pritiskom javnosti, ipak su osujetile namjeru „Gugija“ da nasipanjem mora izmedju dva stara mula na Opatovu, a ispred zgrada koje je u međuvremenu izgradila ta firma, dobije novo kupalište za svoje klijente, pa je nekoliko desetina kubika kamena ipak na kraju izvađeno iz mora i akvatorijum vraćem u pređašnje stanje.

JP „Morsko dobro“ iz Budve koje nema izvršnu nadležnost niti sopstvenu inspekciju, o slučajevima devastacije mora kakav je najnoviji u Lepetanima, može samo da piše pisma Upravi za inspekcijske poslove, koja se najčešće pravi nenadležna da zaštiti more kao najznačajniji resur države Crne Gore.

Galerija

Bonus video: