Produžen rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje licenci za rad zdravstvenim radnicima

Zdravstveni radnici koji neposredno obavljaju tu djelatnost na osnovu rješenja Ministarstva kojim je utvrđeno da ispunjavaju uslove za obavljenje te djelatnosti, dužni su da Ljekarskoj komori podnesu zahtjev za izdavanje licence za rad u roku od tri mjeseca od stupanja na snagu ovog zakona
108 pregleda 0 komentar(a)
Doktor, ljekar (Novine)
Doktor, ljekar (Novine)
Ažurirano: 08.07.2018. 11:09h

Rok za podnošenje zahtjeva za izdavanje licenci za rad zdravstvenim radnicima produžen je do 30. septembra, na osnovu izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji su usvojili poslanici crnogorskog parlamenta.

To se odnosi na zdravstvene radnike kojima je izdata licenca po propisima važećim do stupanja na snagu ovog zakona.

„Zdravstveni radnici koji su zahtjev za izdavanje licence za rad podnijeli Ljekarskoj komori, a o kojima nije odlučeno do stupanja na snagu ovog zakona, dužni su da zahtjev za izdavanje licence podnesu Komori do 30. septembra ove godine", kaže se u obrazloženju.

Zdravstveni radnici koji neposredno obavljaju tu djelatnost na osnovu rješenja Ministarstva kojim je utvrđeno da ispunjavaju uslove za obavljenje te djelatnosti, dužni su da Ljekarskoj komori podnesu zahtjev za izdavanje licence za rad u roku od tri mjeseca od stupanja na snagu ovog zakona.

„Ovim zdravstvenim radnicima Ljekarska komora dužna je da izda licencu u roku od šest mjeseci od stupanja na snagu ovog zakona“, kaže se u izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Ovi poslovi vraćeni su nadležnost Ljekarskoj komori Crne Gore u januaru, nakon izbora organa prema važećim propisima, čime su ispunjeni uslovi za cjelishodno vršenje prenesenih poslova.

Produženje roka vrši se na inicijativu Ljekarske komore Crne Gore.

Bonus video: