Avanturistički park na Lovćenu uništen

“Šteta je ogromna. Ne znamo još tačno kolika je. Sve uništeno mora da se popravi i zamijeni”, kazala je Jelena Lukić iz Avanturističkog parka
90 pregleda 10 komentar(a)
Avanturistički park, Foto: Avanturistički park
Avanturistički park, Foto: Avanturistički park
Ažurirano: 18.05.2013. 20:43h

Nepoznati počinioci uništili su proteklih dana veći dio Avanturističkog parka na Lovćenu, zbog čega je van funkcije.

Uništeni su dušeci koji služe da se ublaži eventualni pad, pokidane mreže i sajle, polomljene drvene platforme, te iscijepani bezbjednosni pojasevi, a provaljeno je i u bungalov koji pripada parku.

“Šteta je ogromna. Ne znamo još tačno kolika je. Sve uništeno mora da se popravi i zamijeni”, kazala je Jelena Lukić iz Avanturističkog parka.

Vandali su, kako pretpostavlja, prilikom demoliranja koristili noževe.

“Slučaj smo prijavili policiji, koja je odmah napravila uviđaj, ali zasad nema informacija o tome ko su eventualni počinioci. Ovo nije prvi put da se događa, ali šteta nikada nije bila veća”, kazala je Lukić.

Iz Avanturističkog parka pozvali su Nacionalni park da “povede malo više računa”.

“Ne želimo nikog da okrivljujemo, posebno ne ljude iz Nacionalnog parka, ali smatramo da bi bilo dobro da postoji bolja kontrola svega. U suprotnom ćemo biti prinuđeni da mi angažujemo čuvara, jer je tokom posljednjeg incidenta polomljena čak i ograda oko parka”, rekla je Lukić, navodeći da očekuje da će park ubrzo opet biti u funkciji.

Park na Lovćenu prvi je avanturistički na prostoru Balkana. Smješten je u okviru NP “Lovćen” na Ivanovim koritima, u neposrednoj blizini odmarališta, odnosno bungalova NP. Na površini od dva hektara obezbijeđeno je sedam staza za sportske i ekstremno-adrenalinske aktivnosti.

Svaka staza raspolaže sa 15 igara, koje su povezane drvenim platformama. Posjetioci, da bi stigli do cilja, susreću se sa raznim preprekama tokom prelaska sa jedne na drugu platformu, pomoću sajli.

Bonus video: