Udruženje Roditelji počelo uređenje igrališta u Podgorici

U junu je planirano saniranje igrališta na Zabjelu, u blizini vrtića Poletarac
60 pregleda 0 komentar(a)
djeca igralište, Foto: Udruženje Roditelji
djeca igralište, Foto: Udruženje Roditelji
Ažurirano: 18.05.2013. 14:42h

Igralište u ulici Svetozara Markovića u Podgorici, uređeno je zahvaljujući angažovanju oko 40 građana, đaka Elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić" i Srednje građevinsko-geodetske škole "Marko Radević", volontera Volonterskog kluba Gimnazije "Slobodan Škerović", udruženja Roditelji i radnika JP "Zelenilo".

Akcija je prva u nizu koje će Udruženje Roditelji organizovati u okviru inivijative pod nazivom "Vratimo djeci igrališta!".

U toku akcije je ofarban postojeći mobilijar, radnici Zelenila su pokosili zelene površine na igralištu, popravili tobogane i konjiće, a ljuljaške i drveni luk za penjanje biće zavšiće nakon praznika.

"U obezbjeđivanju dijela novca za ovu akciju udruženju Roditelji su pomogle kompanije Centrometal, Bordo i Boje i lakovi Kameleon"m saopšteno je iz Udruženja Roditelji.

U junu je planirano saniranje igrališta na Zabjelu, u blizini vrtića Poletarac.

Udruženje Roditelji pozvalo je zainteresovane kompanije, posebno one koje mogu obezbijediti donacije u materijalu potrebnom za obnovu igrališta, da budu dio akcije i na taj način pokažu korporativnu odgovornost koja je sve više prepoznata u Crnoj Gori.

Inicijativa "Vratimo djeci igrališta!" počinje u Podgorici, ali je plan Udruženja Roditelji da je proširi na što veći broj gradova u Crnoj Gori, gdje god bude postojalo interesovanje lokalnog stanovništva i predstavnika privrede.

Bonus video: