Treneri SRD Specijalna olimpijada uspješno savladali seminar

Koliko je značajno da trener bude dobar vođa, ali i pedagog, pokušao je da polaznicima seminara približi Radoje Novović. Osvrnuo se na važnost koju trener ima, na njegov autoritet, odnos prema igračima, pedagoški pristup radu, kao i na prilagođavanje uslova treninga osobama sa fizičkim i mentalnim smetnjama
0 komentar(a)
Specijalna olimpijada, Foto: Privatna arhiva
Specijalna olimpijada, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.07.2018. 07:04h

Treneri Sportsko–rekreativnog društva (SRD) Specijalna olimpijada Nikšić, njih 24, uspješno su savladali seminar o razvoju najmlađih igrača, kao i prilagođavanju treninga osobama sa određenum psihičkim i fizičkim smetnjama i dobili odgovarajuće sertifikate.

Seminar je organizovala Specjalna olimpijada Nikšić uz podršku Centra za edukaciju trenera Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), a uz pomoć Ministarstva sporta i Specijalne olimpijade Crne Gore.

Predavači su bili predsjednik i sekretar Centra za edukaciju trenera FSCG Niko Raičković i dr Boris Ljutica, kao i Radoje Novović i dr Kosta Goranović.

Koliko je značajno da trener bude dobar vođa, ali i pedagog, pokušao je da polaznicima seminara približi Radoje Novović. Osvrnuo se na važnost koju trener ima, na njegov autoritet, odnos prema igračima, pedagoški pristup radu, kao i na prilagođavanje uslova treninga osobama sa fizičkim i mentalnim smetnjama.

Goranović je polaznike seminara upoznao sa osnovama kondicije, Ljutica je govorio o iskustvima iz inostranstva, dok je Raičković približio metode rada u fudbalu.

Učesnici seminara, koji predstavlja osnovu za nastavak saradnje u edukaciji trenera, odgledali su film o fudbalu u kome se govori o razvoju igrača i viziji fudbala nekada, gdje je dominirao tzv.ulični fudbal i sada, kada je ekonomski faktor dominantan.

Bonus video: