Radović v. d. dekana Ekonomskog fakulteta

Upravni odbor imenovao čelnike šest fakulteta, zbog manjka u budžetu moguće smanjenje majske plate
163 pregleda 11 komentar(a)
Mićo Radović, Saša Popović, Foto: Savo Prelević
Mićo Radović, Saša Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.05.2013. 17:18h

Rukovodilac studijskog programa menadžment u Bijelom Polju Milivoje Radović obavljaće funkciju vršioca dužnosti dekana Ekonomskog fakulteta. On je imenovan nakon nedavne tragične smrti dekana Dragana Lajovića.

Na sjednici upravnog odbora Univerziteta Crne Gore odlučeno je da Radović obavlja tu funkciju od danas, a u roku od tri mjeseca obavezan je da organizuje izbore za dekana na tom fakultetu. Profesor Dragan Radonjić danas će stupiti na funkciju dekana Pravnog fakulteta, dok su Radmila Vojvodić i Miloš Knežević reizaberani za dekane Fakulteta dramskim umjetnosti i Građevinskog fakulteta. Predsjednik UO Duško Bjelica rekaoje da je za dekana Metalurško-tehnološkog fakulteta imenovan Darko Vuksanović, Medicinskog fakulteta Goran Nikolić i Biotehničkog Miomir Jovanović, koji će tu dužnost početi da obavljaju od 1. avgusta.

Bjelica je kazao da je Univerzitet CG u velikim finansijskim problemima i da je moguće kašnjenje majske plate.

“Dug univerziteta je i prema dobavljačima, zaposlenima, spoljnim saradnicima, prema saradnicima u nastavi koji dolaze van Crne Gore i prema pojedinim fakultetima tako da on iz mjeseca u mjesec varira. Sigurno mogu reći da je manji nego što je bio, a 11. jula kad bude godina dana od našeg rada, ćemo i zvanično dati saopštenje koje će biti tačno u jedan cent koliko je on smanjen ili uvećan za godinu”, najavio je on.

Odbor je usvojio i nacrt revizije na Arhitektonskom i Fakultetu političkih nauka, kao i izvještaj stručnog tima o pregledu Fakulteta primijenjene fizioterapije, univerzitetske biblioteke i službe rektorata. “Nema indikatora za nikakve značajne nepravilnosti u radu tih fakultetu i jedinica”, kazao je Bjelica.

Upravni odbor je dao saglasnost na predlog projektnog zadatka za izradu glavnog projekta objekta Sportske dvorane Univerziteta Crne Gore u Podgorici, iza zgrada bivšeg rektorata.

Bonus video: