Novski maturanti plesali kvadrilu

Plesom uz muziku iz Štrausove opere Slijepi miš, maturanti se na najljepši način opraštaju od srednje škole
2 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2013. 12:13h

Tačno u podne 196 maturanta hercegnovske Srednje škole Ivan Goran Kovačić , istovremeno kada I oko 30.000 vršnjaka u 35 gradova iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Ukrajine, Rumunije , plesali su kvadrilu na glavnom gradskom trgu.

Plesom uz muziku iz Štrausove opere Slijepi miš, maturanti se na najljepši način opraštaju od srednje škole.

“Dragi maturanti vi danas na najljepši način obilježavate završetak svog školovanja i na simboličan način se na neki način opraštate od svog grada jer će mnogi od vas školovanje nastaviti u drugim gradovima. Neka vam je uvijek u srcu i duši Herceg Novi, vama koji ćete ostati ovdje i vama koje će životni put odvesti na druga mjesta”, poručio je maturantima predsjednik opštine Dejan Mandić.

Novljani tradicionalno od 2008 godine-kada je oboren Ginisov record u kategoriji “najveći sinhronizovani ples na svijetu”, učestvuju u najvećem omladinskom projektu u Evropi „Ples sa Evropom – maturantska parada 2013...

Ove godine na maturantskoj paradi učestvovali su i učenici završnih razreda kotorske i tivatske gimnazije i Srednje pomorske škole iz Kotora.

Nakon kvadrile maturanti su žurku nastavili na Kanli kuli. Predstoji im još jedno slavlje - proslava maturske večeri koja je zakazana za 25. maj, ali i polaganje popravnih ispita, a potom eksterne mature.

Galerija

Bonus video: