"Komunalna vrši pritisak da se prekine akcija protiv naplate parkinga"

"Ovakvim ponašanjem Komunalna policija šalje poruku građanima da ne podržavaju ovakve akcije"
4 komentar(a)
peticija, parking, Foto: Luka Zeković
peticija, parking, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.05.2013. 10:55h

Komunalna policija je danas izvršila nadzor i napisala zapisnik kojim nalažu da se ukloni plastični sto, koji se nalazio na trotoaru kod Pravnog fakulteta, a na kome su volonteri Udruženje mladih Podgorica prikupljali potpise za građansku inicijativu protiv nezakonite naplate parkinga u Glavnom gradu.

"Komunalni policajac je tvrdio da se radi o privremenom objektu za koji je potrebno ovlašćenje od službe Glavnog grada. Ignorisao je naše tvrdnje da se sud već po ovom pitanju izjašnjavao u slučaju druge NVO koja je takođe zbog svojih aktivnosti bila postavila plastični sto na trotoar. Tada je sud utvrdio da ne postoji prekršaj, odnosno da su neosnovani navodi da je potrebno od Glavnog garada tražiti odobrenje za postavljanje plastičnog stola na trotoar", piše u saopštenju Udruženja mladih.

Oni navode i da Komunalna policija vrši pritisak da se akcija prekine a i fizičkim prisustvom je onemogućila veliki broj građane da potpišu inicijativu.

"Ovakvim ponašanjem Komunalna policija šalje poruku građanima da ne podržavaju ovakve akcije i na taj način krše osnovna ljudska prava", smatraju u tom udruženju.

Navode i da Komunalna policija koja je je dio lokalne samouprave, na ovaj način prvenstveno pokušava da zaštiti prihode Glavnog grada koji se na nazakonit način ubiraju od već osiromašenih građana.

Udruženje je juče počelo prikupljanje potpisa za Građansku inicijativu protiv nezakonite naplate parkinga. Samo juče preko 1100 građana je potpisalo inicijativu – što je bilo dovoljno za podnošenje inicjative.

Peticiju možete potpisati i ONLINE

Kao i na sljedećim lokacijama:

  • Ulica Meše Selimovića (blok 5) od 7.30 do 12.30 časova
  • Ulica Blaža Jovanovića (blok 5, preko puta Bazara) od 7.30 – 13.00 časova
  • Ispred doma zdravlja (blok 5) od 7.30 do 15.00 časova
  • Ulica Moskovska (preko puta bivše Male pijace) od 8.00 – 13.00 časova
  • Ulica 13 jula (kod Osnovnog suda i Pravnog fakulteta) od 8:30 do 13.00 časova
  • Ispred tržnog centra Gintaš od 8.00 – 13.00 časova

Bonus video: