Obdukcija pokazala da Bobana nije umrla zbog povreda iz udesa

Prema nezavničnim informacijama "Vijesti", nalaz patologa pokazao da je smrt dvadesetsedmogodišnje Novosađanke zbog komplikacija koje su nastale nakon intervencije na ORL-u
209 pregleda 16 komentar(a)
Klinički centar Crne Gore, Foto: Arhiva "Vijesti"
Klinički centar Crne Gore, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.05.2013. 19:40h

Obdukcioni nalaz o uzroku smrti Novosađanke Bobane Iličić (27), stigao je juče kod Više državne tužiteljke Suzane Milić, koja će u narednih nekoliko dana otvoriti istragu protiv ljekara Kliničkog centra u Podgorici zbog sumnje da su nesavjesnim liječenjem doprinijeli tragičnom ishodu.

Prema nezavničnim informacijama "Vijesti", nalaz patologa pokazao da smrt dvadesetsedmogodišnje Novosađanke nije nastupila zbog povreda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći, već zbog komplikacija koje su nastale nakon što joj je na Odjeljenju otorinolaringologije mijenjana kanila za disanje.

U nalaz obducenta piše da je, tokom te rutinske intervencije, povrijeđen krvni sud koji je izazvao krvarenje, a potom i smrt djevojke koja je 15 dana liječena u Kliničkom centru.

Tokom pretkrivičnog postupka, Tužilaštvo je, u svojstvu građanina, saslušalo desetak ljekara KC-a, koji su imali kontakta tokom liječenja Iličićeve.

Tokom tužilačkog izviđaja došlo se do podataka da je kanilu za disanje djevojci mijenjao dr Vladimir Pavićević, nakon čega je došlo do komplikacija.

Sat nakon što joj je pozlilo, djevojka je umrla na Odjeljenju Intenzivne njege, gdje su bili uzaludni pokušaji tima ljekara da zaustave krvarenje i da je reanimiraju.

sOna je prethodno nekoliko dana liječena na Intenzivnoj njezi, a dan nakon toga operisana. Njoj je tokom boravka u bolnici stavljen i gips zbog loma ruke, a potom je prebačena na ORL.

Dan nakon što je djevojka umrla, u Kliničkom centru, po nalogu tužioca, urađena je obdukcija, a dok su se čekali nalazi patologa, VDT je prikupio iskaze medicinskog osoblja i dokumentaciju o toku liječenja djevojke.

Novosađanka Bobana Iličić preminula je u 2. maja oko 22.45 časova na Odjeljenju intenzivne njege KC-a, a u bolnicu je primljena 17. aprila ove godine zbog teških povreda koje je zadobila u udesu u mjestu Šteke na putu od Podgorice ka Cetinju.

Ona je bila saputnik u “golfu” Novljanina Koste Laličića, koji je prešao na suprotnu kolovoznu traku i direktno udario u "pasat”, za čijim upravljačem je bio taksista Željko Karišik iz Podgorice.

U udesu je djevojka zadobila povrede kostiju lica, lom ruke ali i povrede na stomaku...

Vozač zaspao tokom vožnje

Vozač “golfa” nakon udesa policiji je ispričao da je on kriv za nesreću, jer je za trenutak zaspao tokom vožnje, prešao na suprotnu traku i direktno udario u “pasat”, koji je nailazio iz pravca Podgorice.

On je iste noći priveden na saslušanje kod tužioca, gdje je ponovio priču o tome da je zaspao, nakon čega je pušten iz policijskog pritvora.

Njemu je na teret stavljeno krivično djelo “teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja”.

Bonus video: