Policija tvrdi da je našla plakat "Ustavni sud Prve familije" Dejana Milovca

Milovac je kazao da ne može vjerovati da se radi o “pravoj” naljepnici, koju je zalijepio preko table Ustavnog suda
56 pregleda 3 komentar(a)
Dejan Milovac, Foto: Boris Pejović
Dejan Milovac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.05.2013. 16:26h

Policija je navodno pronašla ključni dokaz - naljepnicu “Ustavni sud Prve familije”, koju je zamjenik izvršnog direktora MANS-a Dejan Milovac u julu prošle godine zalijepio na tablu Ustavnog suda.

Milovac se tereti da je učinio nepodobnom oznaku Ustavnog suda. Predstavnik podnosioca prekršajne prijave Milan Vuksanović donio je naljepnicu, za koju su ranije tvrdili da je ne mogu naći i predao sutkinji Nevenki Kovačević.

Milovac i njegov punomoćnik, advokat Veselin Radulović, saglasni su bili da ne mogu vjerovati da se radi o “pravoj” naljepnici, koju je direktor te nevladine organizacije zalijepio preko table Ustavnog suda.

“Ne znamo da li je ta naljepnica sredstvo izvršenja krivičnog djela. Pet dana nakon tog događaja, istim povodom, održan je takođe performans ispred zgrade suda, kada je više naljepnica ’Ustavni sud prve familije’ izlijepljeno na tu ustanovu”, istakao je Radulović.

Dodao je da je policija na taj način došla u posjed više sličnih naljepnica, tako da se ne može sa sigurnošću tvrditi da je baš ta naljepnica ključni dokaz.

Sutkinja Kovačević odbila je Radulovićev predlog o saslušanju svjedoka i prezentovanju dokaza, koji bi, kako je kazao, dokazali da Milovac nije kriv.

“Odbijanje predloga odbrane je brutalno kršenje prava na odbranu Milovca”, kazao je Radulović.

Predstavnici MANS-a su u julu prošle godine održali performans zbog odluke Ustavnog suda da ne razmatra inicijativu za ukidanje Zakona o taksama i pravilnika o obračunu cijena struje, koju je potpisalo oko 30 hiljada građana.

Pretres će biti nastavljen u sjutra.

Bonus video: