FLU Cetinje: Likovna radionica za talentovane učenike

"Rezezultati radionice biće predstavljeni 17. maja u cetinjskom Dvorskom parku, dok će projekat krajem maja biti nastavljen u Podgorici", kazao je Abramović
189 pregleda 0 komentar(a)
Cetinje, FLU, radionica, Foto: Danijela Lasica
Cetinje, FLU, radionica, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 15.05.2013. 13:50h

Oko dvadesetak učenika cetinjskih srednjih škola, narednih dana u Prijestonici pokazaće svoj talenat u u preradi plastike.

Naime, radi se o trodnevnoj radionici za talentovane učenike cetinjskih osnovnih i srednjih škola koja je, kao dio projekta „Inspiracija Mediteran”, počela juče na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju.

"Ovog puta na Cetinju imamo trodnevnu radionicu koja podrazumijeva zajednički rad više od 20 učenika na reciklaži plastike i izradi art objekata i umjetničkih predmeta od recikliranih sirovina"

Riječ je o projektu koji ministarstvo kulture realizuje u okviru programa saradnje sa međunarodnom Fondacijom Ana Lind iz Aleksandrije, a koji podrazumijeva učešće velikog broja talentovanih osnovaca, srednjoškolaca i mladih ljudi iz nekoliko crnogorskih gradova, odnosno iz Bijelog Polja, Berana, Cetinja, Podgorice.

Savjetnik u tom ministarstvu, Boris Abramović, objašnjava da će mladi, koji su odabrani kao posebni talenti od strane njihovih nastavnika likovne kulture, biti u prilici da se oprobaju u nekim tehnikama i likovnim disciplinama koje nijesu predviđene redovnom nastavom.

"Ovog puta na Cetinju imamo trodnevnu radionicu koja podrazumijeva zajednički rad više od 20 učenika na reciklaži plastike i izradi art objekata i umjetničkih predmeta od recikliranih sirovina.

Rezezultati radionice biće predstavljeni 17. maja u cetinjskom Dvorskom parku, dok će projekat krajem maja biti nastavljen u Podgorici", kazao je Abramović.

Bonus video: