MANS poziva državne službenike na protest

Starješine državnih organa su upozoreni i da će protiv njih biti preduzeti mjere ukoliko se ipak odluče da izvrše pritisak na svoje zaposlene
0 komentar(a)
Protest 21.01., Foto: Tijana Dautović
Protest 21.01., Foto: Tijana Dautović
Ažurirano: 12.03.2012. 10:21h

Iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora pozvali su zaposlene u državnoj administraciji da izađu na proteste 18. marta u Podgorici

"Zaposleni u državnoj administraciji apsolutno dijele sudbinu svih građana Crne Gore kada je u pitanju životni standard i sigurni smo da i oni žele da ugradnje, pljačka, i opšte pustošenje naše zemlje konačno prestanu. Isto tako smo sigurni da zaposleni u državnoj administraciji više ne mogu i ne žele da gledaju kako se njihovi šefovi, ministri, direktori i sa njima povezana lica bogate na njihov račun".

"Organizatori protesta će stati iza apsolutno svakog pojedinca koji bude trpio pritisak"

"Zbog toga će Unija slobodnih sindikata, MANS i Studentska unija već sjutra poslati dopise svim starješinama državnih organa, ministarstava, vladinih agencija i uprava, ali i predsjednicima svih opštine, Glavnog grada i Prijestonice uputiti dopis kojim smo ih podsjetili na prava njihovih zaposlenih da slobodno misle i govore. Pored toga, starješine državnih organa su upozoreni i da će protiv njih biti preduzeti mjere ukoliko se ipak odluče da izvrše pritisak na svoje zaposlene".

Sa prijavama protiv starješina, poručili su iz MANS-a,biće upoznati predstavnici Evropske komisije u Podgorici i Briselu, američke ambasade u Podgorici, međunarodne sindikalne organizacije, te međunarodne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava i slobodom govora.

"Organizatori protesta će stati iza apsolutno svakog pojedinca koji bude trpio pritisak zbog toga što podržava proteste i u tom smislu ih pozivamo da se jave MANS-u na 020 266 326 kako bi preduzeli sve što je potrebno da ih zaštitimo od represije".

Bonus video: