Potpisi protiv izmjena zakona o dječjoj zaštiti sjutra u rukama poslanika

Poslanici bi trebalo sjutra da raspravljaju o predloženom tekstu zakona kojim je predviđeno da osnovna socijalna pomoć, materijalno obezbjeđenje, bude ograničena
0 komentar(a)
djeca, Foto: Jelena Jovanović
djeca, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 13.05.2013. 16:48h

Predstavnici nekoliko nevladinih orgazacija, koje su inicirale, potpisale i podržale Proglas protest protiv Predloga zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, okupiće se sjutra u 11 sati ispred zgrade Skupštine i uručiti ga poslanicima potpisima podrške prikupljenim od građana.

Poslanici bi trebalo sjutra da raspravljaju o predloženom tekstu zakona kojim je predviđeno da osnovna socijalna pomoć, materijalno obezbjeđenje, bude ograničena na 63,5 eura mjesečno- za osobu koja živi sama, do najviše 120,7 eura mjesečno za porodicu od pet i više članova.

Roditelji sa djecom koji su radno sposobni, moći će da dobijaju socijalnu pomoć samo devet mjeseci godišnje. Predlog zakona predviđa i da se poslodavcima koji zapošljavaju žene (roditelje) sa platom većom od prosječne plate u državi za vrijeme porodiljskog ili roditeljskog odsustva refundira samo iznos do visine prosječne plate u državi.

Ove i mnoge druge primjedbe na Predlog zakona obuhvaćene Proglasom, građani su mogli od 12. maja, da podrže potpisima kojih je za 24 sata prikupljeno preko dvije hiljade a kako ej najavljeno iz Udruženja roditelji, akcija potpisivanja putem sajta www.roditelji.me biće nastavljena. Podršku možete potpisati ovdje.

Bonus video: