Komunalna policija zaobilazi limuzine sa MN i CG tablicama

U 2012. slabo kažnjavala nepropisno parkiranje vozila u vlasništvu države
11 komentar(a)
Službeno vozilo, Foto: Vesko Belojević
Službeno vozilo, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.05.2013. 18:28h

Komunalna policija je zbog nepropisnog parkiranja tokom prethodne godine kaznila 67 vozača koji su upravljali vozilom, koje je u vlasništvu državnih organa.

Kažnjeno je i šest vozača, koji su vozili automobile lokalnih samouprava.

Taj podatak je saopštio načelnik Komunalne policije Goran Janković na sjednici Skupštine Glavnog grada odgovarajući na odborničko pitanje Alekse Bečića (SNP).

Bečić je kazao da je Jankovićev odgovor potvrdio ono što vide i građani Podgorice, da je samo 0,8 odsto naloga izdato vozilima u državnom vlasništvu, a manje od 0,1 odsto automobilima koji su u vlasništvu lokalnih samouprava.

“Ovo je nažalost slika i prilika sistema vrijednosti u Crnoj Gori. Zakon se primjenjuje isključivo na običnog građanina koji mora da plaća euro po euro i kazne saobraćajne i Komunalne policije”, ocijenio je Bečić.

U izvještaju Komunalne policije za 2012. godinu, navedeno je da su se 3.163 naloga za novčanu kaznu odnosila na slučajeve kada su stranke došle na lice mjesta prije podizanja vozila „paukom”, 4.466 naloga je izdato uz rješenje o premještanju vozila na drugo mjesto i 227 naloga uz rješenje o podizanju i spuštanju vozila na licu mjesta.

Bečić je istakao da Komunalna policija mora konačno “krenuti” od gradonačelnika, premijera, direktora, načelnika…

“Mnogi od ovih koje sam nabrojao umjesto da se sakriju i zacrvene zbog svega što su uradili građanima Crne Gore, onako svemoćno i nadmeno parkiraju crne limuzine u Ulici Stanka Dragojevića, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, ispred kafića 'Dali'…”, kazao je Bečić.

Odbornik SNP-a je pitao kakav utisak onda stiču obični građani koji na kraju moraju da plate sve to, kad vide da komunalni policajci ne smiju da primijene zakon zbog “tih ljudi koji, izigravanjem svemoćnih, pokazuju najprostiji oblik primitivizma”.

“Svi znamo ko su svi oni bili prije 20 godina”, kazao je Bečić, koji će insistirati da dobije kompletnu informaciju o broju kažnjenih vozača sa MN i CG oznakama na registarskim tablicama.

Bonus video: