Vikend razglednica iz Budve: Bageri za dobrodošlicu turistima

Kilometarske kolone iz Budve i iz pravca Bečića ponovo su osvježile sjećanje na ono što se minulih mjesec dana događalo u gradu zbog radova
21 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2013. 07:47h

Na pragu glavne sezone, Budva je i dalje veliko gradilište, a kolone automobila, bageri na ulicima i plažama, slika je koja je dočekala goste ovoga vikenda u metropoli turizma.

Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, te kanalizacionog kraka od naselja Vještice u Bečićima, preko Zavale, do hotela "Park" u Budvi, bukvalno je paralisala grad u proteklih mjesec dana.

Bageri su juče kopali Jadransku magistralu, i to posljednju dionicu, nedaleko od hotela „Park“, a nadležni - kompanija WTE i izvođač radova "Trejd junik" obećavaju da će, napokon, 15. maja biti sve okončano, a razrovana magistrala asfaltirana.

Nakon nekoliko dana, od kada su radovi bili potpuno obustavljeni, a saobraćaj, istina makadamskim putem, preko Zavale donekle normalizovan, iznenadni jučerašnji radovi, upravo za vikend, napravili su ponovni saobraćajni kolaps u gradu.

Kilometarske kolone iz Budve i iz pravca Bečića, koje su dosezale do hotela "Splendid" i nestrpljivi, a nerijetko i agresivni vozači, ponovo su osvježile sjećanje na ono što se minulih mjesec dana događalo u gradu zbog radova.

Iako je Javno preduzeće "Morsko dobro" insistiralo da se obustave svi radovi i plaži vrati prvobitni izgled, ipak izvođač radova na kanalizacionom kraku na bečićkoj plaži nije do kraja izvršio svoju obavezu.

Tri bagera, uredno "parkirana" na pjeskovitoj plaži ispred hotela "Montenegro" i odmarališta srpskog MUP-a, tik pored brojnih kupača, te sto metara duge cijevi poređane jedna do druge, ostale su "kao uspomena“ na radove koji su se tu, takođe, izvodili.

Galerija

Bonus video: