Dinamitom opet na Malu vodu

Mještanin Miodrag Obrenović kaže da su počinioci isti kao i lani i da je njihova imena saopštio policiji
296 pregleda 2 komentar(a)
Mala voda dinamit, Foto: Privatna arhiva
Mala voda dinamit, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.07.2018. 07:00h

Kaptaža izvora Mala voda, sa kojeg se vodom snabdijeva desetak domaćinstava iz kolašinskog sela Blatina, ponovo je oštećena, a mještani kažu da sumnjaju da je ponovo korišten dinamit.

Isto se dogodilo i u avgustu prošle godine, a počinioce policija još nije otkrila.

Mještanin Miodrag Obrenović kaže da su počinioci isti kao i lani i da je njihova imena saopštio policiji.

“Prošle godine smo za otklanjanje posljedica eksplozije i zbog još nekoliko vandalizama na vodovodu potrošili 800 eura. Sada treba da izdvojimo najmanje 400 eura. Policija i tužilac nijesu lani daleko odmakli na otkrivanju počinilaca, jer tvrde da nemaju dovoljno dokaza“.

Među mještanima Blatine, objašnjava Obrenović, postoji nesporazum oko korištenja vode. Nekolicina komšija navodno nije zadovoljna količinom vode koju imaju na drugaom izvoru sa kojeg koriste vodu i za to krive korisnike izvora Mala voda.

Obrenović kaže da počinioce vandalizama na kaptaži treba tražiti upravo među njima.

On tvrdi da su stručnjaci Zavoda za geološka istraživanja zaključili da dva izvora, udaljena oko dva kilometra, nijesu povezana, te da količina vode u jednom ne zavisi od količine u drugom.

“Trpimo štetu već dvije godine od ljudi koje samo pakost tjera da nam nanose štetu na kaptaži, a imali su običaj i da kidaju vodovodne cijevi nekoliko puta”.

Bonus video: