FPN ne da salu za debatu o političkim procesima i promjenama

Studenti nijesu mogli na svom fakultetu da organizuju Forum političkih nauka
56 pregleda 4 komentar(a)
FPN, Foto: Facebook
FPN, Foto: Facebook
Ažurirano: 11.05.2013. 09:20h

Organizatori “MAPSS-ovog foruma političkih nauka”, članovi Crnogorskog udruženja studenata političkih nauka (MAPSS) bili su pimorani da traže nove prostorije za organizovanje Foruma jer sa njihovog matičnog fakulteta nijesu htjeli da im ustupe prostorije, saznaju “Vijesti”.

Tako su studenti, panelisti kao i svi učesnici Foruma, umjesto u amfiteatru FPN-a, o političkim procesima i promjenama, diskutovali u prostorijama Atlas fondacije.

Konferenciju, koja je počela u utorak organizovao je MAPSS, zajedno sa Fakultetom političkih nauka i u saradnji sa univerzitetima u regionu, državnim institucijama, ambasadama, akterima civilnog sektora i medijima u Crnoj Gori. Cilj ove konferencije je unapređivanje statusa političkih nauka kao akademske discipline u Crnoj Gori, kao ključne za demokratičnost, bezbjednost, pravičnost i društveni konsenzus.

Prema navodima organizatora, ideja je bila da realizacija projekta obuhvati period od pet dana tokom kojih bi svakog dana ponaosob bila razrađena tematska cjelina koja je u okviru studijskih programa na Univerzitetu teorijski i praktično razrađivana.

Među panelistima su između ostalih bili i zamjenik šefa Delegacije EU Alberto Cammarata, državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Andrija Pejović, profesor na fakultetu “Luiss Guido Carli” i lider DF Miodrag Lekić, kao i neki od najistaknutijih novinara u našoj državi.

Dekanica Fakulteta političkih nauka Sonja Tomović-Šundić dala je juče nejasnu izjavu: “Organizatori su sami odlučivali o mjestu, a lokacija je sporedna. Fakultet će i sljedeće godine sa MAPSS-om nastaviti da organizuje Forum kao jednu od svojih važnih aktivnosti".

Bonus video: