Havarija na cjevovodu: Ulice Nikšića kao rijeke

Da bi zaustavili isticanje vode i utvrdili uzrok havarije, u nikšićkom vodovu morali su da isključe glavnu pumpnu stanicu
13 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2013. 18:33h

Zbog havarije na cjevovodu u ulici Vuka Karadžića, u centru Nikšiću, danas oko 18 sati došlo je do ogromnog isticanja vode.

Za samo petnestak minuta voda je potpuno poplavila nekoliko priključnih ulica pretvarajući ih u rijeke.

Voda je plavila i trotoare, a nesvakidašnji potop odmah je skrenuo pažnju prolaznika koji su u čuđenju kometarisali i fotografisali nezapamćen prizor poplavljenih gradskih ulica.

Da bi zaustavili isticanje vode i utvrdili uzrok havarije, u nikšićkom vodovu morali su da isključe glavnu pumpnu stanicu na Duklu, zbog čega građani nekoliko sati neće imati vodu.

Mjesto havarije, Foto: Darko Bulatović

„Pošto se ovih dana rekonstruiše crpna stanica Duklo i mijenjaju ventili kroz gradsku mrežu, svako novo otvaranje uzrokuje hidrauličke udare i veći broj kvarova. Ovdje jedošlo do kvara na cjevovodu 300, na raskrsnici ulica Vuka Kardžića i Pete proleterske, koji ide prema željezari i nalazi se uz put. Tu je priključni ventil sa kojeg se vodom snadbijeva okolni kvart pa je od velikog pritiska taj ventil popustio“, objasnio je Vlado Perović, rukovodilac službe vodovoda u JP Vodovod i kanalizacija.

U vodovodu su zbog rekonstrukcije pupmne stanice na Duklu proteklih dana u više navrat uvodili višečasovne restrikcije.

Poslednja je bila baš juče kada građani nijesu imali vode od 8 do 17 časova.

Foto: Darko Bulatović

Galerija

Bonus video: