UCG odgovorio studentima psihologije: Neka vas uprava bolje informiše

Rukovodstvo studijskog programa Psihologija rektoru saopštilo da će za jedan dio nastave angažovati nove profesor
5 komentar(a)
Rektorat, Foto: Boris Pejović
Rektorat, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.05.2013. 13:58h

Studente psihologije, koji su prije nekoliko dana odlučili da bojkotuju nastavu očigledno uprava Filozofskog fakulteta nije adekvatno informisala o događajima koji su uslijedili nakon sastanka sa rektorom Predragom Miranovićem, održanom 24. aprila, saopšteno je iz Rektorata Univerziteta Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je tada rukovodstvo studijskog programa Psihologija rektoru saopštilo da će za jedan dio nastave angažovati nove profesore, što je on i prihvatio.

"Nakon toga, nijedan podatakna osnovu kojeg bi se mogla isplatiti nadoknada tim profesorima, nije stigao u Rektorat. Dakle, ovdje nije riječ o nedostatku volje rektora i čitavog Univerziteta da riješi problem zaostalih dugovanja prema gostujućim profesorima, već o neadekvatnoj komunikaciji uprave studijskog programa sa Rektoratom.

Prije informisanja studenata o tome da rektor ne ispunjava svoje obaveze i ono što je obećao, molimo upravu da sa Rektoratom pokuša da riješi ovaj problem, koji je sada isključivo tehničke prirode", navodi se u saopštenju iz rektorata UCG.

Studenti psihologije počeli su 8. maja novi bojkot nastave, jer su, kako su kazali, njihovi problemi i dalje ostali neriješeni. Oni su najavili da će onemogućiti održavanje nastave na ostalim studijskim programima, organizovati protestnu šetnju, a tražili su i ostavku rektora prof. dr Predraga Miranovića jer, kako tvrde, nije ispunio ono što su se na sastanku održanom 24. aprila dogovorili.

Tada su studenti prekinuli trodnevni danonoćni bojkot nastave, jer je dogovoreno da se angažuju profesori koji bi nadoknadili izgubljenu nastavu, da se semestar produži do 15. juna, a nakon toga se organizuju ispiti do 10. jula, kao i da se studentima specijalističkih studija omogući izbor tema za diplomski rad.

Bonus video: