Neki su imali i vremena i para za putovanje...

U agencijama tvrde da je više građana provelo 1. maj u inostranstvu nego lani
498 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2013. 20:03h

Mnogo više sugrađana provelo je ove godine 1. maj i Vaksr u inostranstvu nego prethodnih godina, tvrde u turističkim agencijama.

Vlasnik agencije “Galileo” Srđan Kovačević istakao je da je broj putnika povećan čak za 50 odsto, pojasnivši da su mnogi šestodnevni odmor iskoristili da otputuju u inostranstvo.

“Najtraženije je bilo putovanje do Moskve, Istanbula i Budimpešte. Za 85 eura po osobi organizovali smo posjetu Ohridu, za 170 eura putovanje do Budimpešte, 180 eura je dovoljno za Veronu, Veneciju, Padovu ili Milano, a za sedmodnevni boravak na Krfu, gdje je najljepša proslava Vaskrsa, potrebno je izdvojiti 189 eura po osobi. Putovanje do Budimpešte i Praga koštalo je putnika 230 eura, do Beča 260 eura, a za naš najtraženiji aranžman Francuska-Španija-Italija trebalo je izdvojiti 330 eura. Putovanje autobusom do Istanbula i boravak od šest dana koštao je 220 eura, a putovanje avionom 100 eura više. Za pet dana na Siciliji potrebno je izdvojiti 435 eura, a za šest u Parizu 650 eura”, rekao je Kovačević.

Vlasnica “In Travela” Jelena Vlahović rekla je da interesovanje za putovanja ove sezone osjetno veće u odnosnu na prethodnu godinu i napomenula da su, takođe, niže i cijene aranžmana.

"Vjerovatno da je mogućnost spajanja prvomajskih i vaskršnjih praznika uslovio i da svi aranžmani budu popunjeni od 15 do 20 dana ranije. Organizovali smo putovanja autobusom i avionom do Instabula kao i do Drvengrada, Dubrovnika, Skadra, Tirane, Ohrida i Sarajeva", rekla je Vlahović.

Vlasnik Turističke agencije “Grand” Sreten Kankaraš kazao je da je instresovanje građana bilo na prošlogodišnjem nivou, istakavši da su cijene niže nego lani i da je šestodnevni boravak u Parizu, sa obilaskom Diznilenda, koštao 570 eura sa svim taksama.

"Četvorodnevni boravak u Beču koštao je 330 eura, a šest dana u Istanbulu 450 eura. Osmodnevni obilazak gradova Toskane je iznosio 270 eura a isti broj dana u Moskvi i Petrovgradu koštao je 675 eura sa svim taksama", rekao je Kankaraš napomenuvši da u narednom periodu pripremaju akcijske cijene za ljubitelje krstarenja.

Vlasnik “Atlas tursa” Rajko Perović ocijenio je da je interesovanje bilo na prošlogodišnjem nivou.

“Organizovali smo šestodnevni boravak u Istanbulu i Veneciji i jedanaestodnevni aranžman Amsterdam - Pariz”, kazao je Perović.

Krstarenje za 338 eura

Kankaraš je istakao da je vladalo veće interesovanje za krstarenje luksuznim brodovima Mediteranom nego ranijih godina.

“Ponudili smo akcijske cijene od 338 eura po osobi za osmodnevno krstarenje luksuznim brodom. U cijenu su uključeni svi sadržaji broda, osim saune i masaže”, rekao je Kankaraš.

Galerija

Bonus video: