Kotorski planinari osvojili vrh Himalaja

Planinari kotorskog planinarskog kluba Pestingrad, Ivan Perčin i Antonio Škanata uspjeli su da se popnu na jedan od većih vrhova Himalaja
369 pregleda 6 komentar(a)
Himalaji, Island Pik, Foto: Wikipedia.org
Himalaji, Island Pik, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 03.05.2013. 11:11h

Planinari planinarskog kluba “Pestingrad” iz Kotora, Antonio Škanata i Ivan Perčin, uspješno su okončali pohod na jedan od vrhova Himalaja – Island Pik (6.189 m ) - objavio je ovaj klub na svojoj stranici na Fejsbuku, prenosi Radio Kotor.

“Naši drugovi iz kluba popeli su se na himalajski vrh Island Pik na visinu od 6189 metara. U kratkom telefonskom javljanju rekli su da su svi dobro i zdravo, impresije su velike, pogotovo njihov susret sa gorostasom nad gorostasima, ocem svih planina Mont Everestom koji ih je mjerkao i vjerovatno razmišljao hoće li se ovi momci jednog dana popeti i na moja leđa. Zastave kluba, grada i države su istakli na vrhu, a klupska je prema običajima ostala da se vijori za sva vremena. Ovo je najviša visina koju su naši primorci, Bokelji, ikada popeli. Toni i Ivane, hvala vam od srca” - stoji u kratkom saopštenju planinarskog kluba “Pestingrad”.

Najveći do sada osvojeni vrh je bio Kilimandžaro (5.895 metara), a u proteklih deset godina članovi Pestingrada popeli su se na najviše vrhove Crne Gore, njih ukupno 43, osvojili su Prokletije i dva puta Alpe.

Bonus video: