Dio stanara ne prihvata hotel „Carine”

Stanari su ranije najavljivali da će organizovati proteste u slučaju da Čedo Popović započne radove. Od te namjere su, za sada odustali
3375 pregleda 0 komentar(a)
Carine, izgradnja hotela, Foto: Luka Zeković
Carine, izgradnja hotela, Foto: Luka Zeković

Vlasnik kompanije “Carine” Čedo Popović vjeruje da će za, najkasnije, tri mjeseca biti završeni svi radovi na novom hotelu u centru grada, gdje je nekada bio restoran i administrativne prostorije. Popović kaže da će hotel imati trideset soba i imaće četiri zvjezdica.

“Radovi su već u toku, rade se unutrašnji djelovi, dio hotela biće smješten u postojećim kancelarijama i taj dio se sad uređuje. Na mjestu bivšeg Trendija i špageterije biće supermarket. Ostaće dio kafića i restorana, kao i picerija po kojoj smo poznati. Imaćemo dvije kongresne sale”, kaže Popović.

Protiv obnove prostora je dio stanara stambene zgrade, kaže Pavle Popović, arhitekta i jedan od stanara. “Radovi se odvijaju pod prozorima naših spavaćih soba. Preko 100 stanara potpisali su da su protiv gradnje hotela. Predali smo ih Ivanu Vukoviću, gradonačelniku, i Pavlu Raduloviću, ministru, ali smo dobili odgovor da investitor ima papire. Znate, papir može sve da trpi. U našoj zgradi ima 100 stanara, a u okolini zgrade makar još toliko. Imamo primjer da pojedinac ima prednost u odnosu na toliko stanara”, kaže Pavle Popović.

Stanari su ranije najavljivali da će organizovati proteste u slučaju da Čedo Popović započne radove. Od te namjere su, za sada odustali.

Stanari su na jednoj od skupština stanara se dogovorili sa Popovićem da gradi, ali da popravi kanalizaciju u zgradi, da izmijeni vodoinstalacije, kao i instalacije, hodnike, prilaze ulaza i vrata, kao i krovnu konstrukciju da sanira. Stanari se nadaju da će im Popović pomoći i oko izgradnje lifta.

Za sada je ofarbano stepenište. Arhitekta Andrija Markuš nedavno je kritikovao ideju da se usred naslijeđene strukture Mirkove varoši, unutar malog bloka između Njegoševe, Hercegovačke, Ulice slobode i Trga nezavisnosti pravi hotel u okviru zgrade.

Markuš je taj projekat hotela “Carine” nazvao “zatvorom sa četiri zvjezdice”.

Bonus video: